Felhívás!

Ivartalanítással is csökkentenék a kóbor ebek számát

Sepsiszentgyörgy önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a kóbor kutyák számának csökkentését a város területén, ezért különböző megoldásokkal próbálja megfékezni az ebek szaporodását.

Július 16-án és 17-én az Őrkő negyedben szabadon kószáló ebek ingyenes ivartalanítására került sor az önkormányzat megbízásából. A bukaresti Paumy Med Vet klinika állatorvosa és orvosi csapata által végzett beavatkozás nem zajlott zökkenőmentesen, ugyanakkor a két nap alatt 23 kutyát sikerült ivartalanítani a negyedben. Szakértő becslése szerint ennek következtében akár évi 100–200 újabb szabadon kószáló kutyával lehet kevesebb.

Emellett, az Őrkőn kóborló kutyák számának csökkentése végett, az idén összesen 35 kutyát a szépmezői kutyamenhelyre szállítottak az intézmény alkalmazottai. A létesítmény befogadóképességét figyelembe véve, az önkormányzat a jövőben is tervezi az őrkői kutyák menhelyen való elhelyezését.

Hogy továbbra is megelőzhető legyen a kutyák szaporodása a negyedben, a jobb körülmények között tartott kutyákat a menhely alkalmazott állatorvosa ivartalanítaná, ezt követően pedig visszavinnék őket a gazdájuknak.

Az önkormányzat 2017-ben kutyaszámlálással egybekötött kedvezményes ivartalanításra vonatkozó programot szervezett, ennek célja is az volt, hogy visszaszorítsa a város magán-, illetve közterületein levő, nem fajtiszta ebállomány szaporodását.

Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatalának közlemény

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.