Felhívás!

HighTech típusú oktatási paradigma jön

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) a 2021–2022-es tanévtől kezdődően egy HighTech technológiát fog alkalmazni az egyetemi oktatási folyamatban, az új egyetemi pedagógia felé történő paradigmaváltás jegyében, tudatták közleményükben.

E célból a BBTE néhány hónappal ezelőtt az EON Reality amerikai céggel közösen megalapította az UBB-EON-XR Center for Higher Education akadémiai egységet, amelynek célja kettős: egyrészt az oktatási: a virtuális, a kibővített és vegyes valóság felhasználása a tanításban/tanulásban, az új egyetemi pedagógia jegyében, másrészt oktatási-kutatási-innovációs, azaz innovatív termékek fejlesztése a társadalom (társadalmi-gazdasági környezet) számára.

Dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE rektora kifejtette: „eddig a BBTE több száz tanára és kutatója (mintegy 500) iratkozott be az EON Reality által szervezett első képzési modulokba, hogy a 2021–2022-es tanévtől a virtuális/kibővített/vegyes valóságot bevezessék a tanítási folyamatba.

Az UBB-EON-XR for Higher Education a BBTE új Mesterséges Intelligencia, Virtuális Valóság és Robotika Intézetével (amely a BBTE Matematika és Informatika Karának computational intelligence, machine learning, data mining, metaheuristics for complex systems, virtual reality, modelling and simulation központjaiból jött létre) és a Pszichoterápia és Alkalmazott Mentálhigiénés Fejlett Tanulmányok Intézetének már ismert Matrix Platformjával (robotherapy and virtual reality therapy platform – pszichológia és neveléstudományok kar, BBTE) működik együtt és koordinál.

(BBTE-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.