Felhívás!

Hat háromszéki ösztöndíjas

Új ösztöndíjasok kerültek be a Nyilas Misi Tehetségtámogató Programba. A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület 2021-ben meghirdetett pályázatára 150 pályázat érkezett. Az egyesület kuratóriuma egységes kritériumok szerint értékelte azokat, egyaránt figyelembe véve az ígéretes tehetséget és a rászorultságot, a tanuló esélyeit csökkentő tényezőket. Az értékelés alapján szeptember 1-jétől közülük 46-an kerültek be a tehetségtámogató programba, amely tanulmányaik végéig támogathatja őket.

Az új ösztöndíjasok megyék szerint a következőképpen oszlanak meg: Bákó 1, Bihar 4, Fehér 1, Hargita 16, Kolozs 4, Kovászna 6, Maros 4, Máramaros 2, Szatmár 3, Szilágy 4. A kiemelt összegű Bánffy Miklós-ösztöndíjra – kiváló eredményei és szociális háttere folytán – egy Bihar megyei 11. osztályos tanulót talált érdemesnek a kuratórium.

Tanulmányi évfolyamok szerint a 46 friss ösztöndíjas közül 16 tanuló 7. osztályos, 14 tanuló 8. osztályos, 5 tanuló 9. osztályos, 6 tanuló 10. osztályos és 5 tanuló 11. osztályos volt a 2020/2021-es tanévben. Ők a szeptember-december közti időszakra meg is kapták az ösztöndíjukat.

További 50 pályázót szintén ösztöndíjra érdemesnek talált a kuratórium. Ők a támogatási keret szűkössége miatt várólistára kerültek, és annak függvényében juthatnak ösztöndíjhoz, hogy lesznek-e új támogatói a programnak.

A 2021. szeptember 1. – 2022. augusztus 31. közötti támogatási évben a program támogatói összesen 147 tanulót és 109 egyetemi hallgatót részesítenek ösztöndíjban, vagyis összesen 256 romániai magyar fiatal tanulmányait segítik anyagi és szellemi támogatással egyaránt.

(A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület közleménye nyomán)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.