Felhívás!

Gyorsabb, szervezettebb közvilágítási szolgáltatást

A városi közvilágítás karbantartásának és a lakossági panaszok kezelésének hatékonyabb megoldása érdekében Sepsiszentgyörgy önkormányzata célszerűségi tanulmányt készíttetett.

Minden önkormányzatnak kötelessége biztosítani a közvilágítás karbantartását is, a kialakítás és a fejlesztés mellett. Sepsiszentgyörgy önkormányzata önerőből oldotta ezt eddig meg, a lehetőségeihez mérten. Ugyanakkor karbantartási munkálatokat csak az végezhet, akinek erre engedélye van a Közszolgáltatásokat Szabályozó Országos Hatóság által. Az engedély megszerzéséhez azonban egy sor szigorú feltételnek kell megfelelni, így minden önkormányzatnak arról kell döntenie, hogy kialakítja azt a szakembercsapatot, és beszerzi azokat a gépeket, amelyek szükségesek az engedélyhez, vagy inkább megbíz egy erre szakosodott, engedéllyel rendelkező vállalatot a karbantartási munkálatok elvégzésére.

A sepsiszentgyörgyi célszerűségi tanulmány egyértelműen a második változatot tartja hatékonyabbnak. A január 25-i tanácsülésen elfogadták a tanulmányt, így következő lépésben a feladatfüzet elkészítése, a kritériumok és a mutatók meghatározása, továbbá a versenytárgyalás elindítása következik. A karbantartási munkálatok elvégzésére az elektronikus közbeszerzési rendszeren keresztül lehet majd jelentkezni.

Ez a megoldás egy szervezettebb, gyorsabb, pontosabb szolgáltatást jelent majd, amely a lakók érdekeit szolgálja. A karbantartást végző vállalatnak például diszpécser-szolgálatot kell majd működtetnie, így a panaszokra 24 órán belül tud reagálni, míg eddig ez akár egy hétbe is beletelhetett. A fejlesztési munkálatokat továbbra is az önkormányzat fogja végezni.

(Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának sajtóközleménye)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.