Felhívás!

Elbírálták a Gyere haza programra leadott pályázatokat

Elbírálták a Gyere haza programra benyújtott pályázatokat, a júniusi soros tanácsülésen hozott döntést erre vonatkozóan a Helyi Tanács. A Borvíz utcai 300 négyzetméteres ingyenes telkekre húsz igénylés érkezett. A nyertes pályázók listája megtekinthető Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának székhelyén, valamint a sepsi.ro honlapon.
Az eredményekkel kapcsolatos fellebbezéseket Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának ügyfélfogadó irodájában lehet leadni a kifüggesztés dátumától számított 15 napon belül, ezekről a beadást követő 5 napon belül dönt a szakbizottság. A végleges döntések megszületése után adatfrissítésre hívják be a pályázókat.
A telkek kiválasztása az elért pontszámok függvényében történik, a legmagasabb pontot elért pályázó választhat először. A pályázók négy típusház közül választhatnak, a kiválasztott ház terveit ingyen rendelkezésükre bocsájtja Sepsiszentgyörgy önkormányzata. Szerződéskötésre a területek kiválasztása után kerül sor, az építkezési engedélyt egy éven belül szükséges kiváltani, a ház pedig két éven belül kell felépüljön. Az építkezés befejezésétől számított tíz év után a pályázók megvásárolhatják a telkeket.
A programra azok a 18 és 35 év közöttiek jelentkezhettek, akik Sepsiszentgyörgyről elszármazottak, és haza szerettek volna költözni. Azok a személyek is benyújthatták pályázati kérelmeiket, akik itthon élnek, de nem rendelkeznek saját telekkel. A pályázók átlagéletkora 29 év, a bírálóbizottság a családi állapotot, az eltartásban lévő családtagok számát és az iskolai végzettséget is figyelembe vette.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.