Felhívás!

Egyetemismertető karaván

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Magyar Tagozatának képviselői november 16–27. között mintegy 1200 erdélyi magyar érettségi előtt álló középiskolással találkoztak online az egyetemismertető karaván keretében.

A magyar tagozat oktatói és hallgatói minden évben ellátogatnak Erdély és a Partium középiskoláiba, hogy a magyar nyelven tanuló középiskolásokkal ismertessék az egyetem szakkínálatát, a felvételi menetét, illetve az ösztöndíjak és a tehetséggondozás nyújtotta lehetőségeket, és betekintést nyújtsanak a diákélet szakmai és közösségépítő vonatkozásaiba. Emellett az egyetem hallgatói személyes tapasztalatok alapján, mintegy kedvcsinálóként arról mesélnek, miért jó lehetőség a BBTE-n tanulni, az egyetem közösségéhez tartozni.

Idén a rendezvényre az online térben került sor. Bár az online találkozás már nem nevezhető rendhagyónak, a Zoom platformon megszervezett karaván a maga rendjén az első ebben a műfajban. A szervezők számára a legnagyobb kihívást a hagyományos találkozók dialógus-jellegének visszaadása jelentette, azonban az egyetemről, diákéletről szóló ismertetőkkel párhuzamosan futó interaktív pollok (felmérések) segítségével sikerült bevonni és mozgósítani a középiskolásokat. A bemutatók után a diákok feltehették kérdéseiket az elhangzottakkal – és nem csak – kapcsolatosan.

A rendezvényen 10 kisebb és 15 nagyobb székelyföldi és partiumi település (Sepsiszentgyörgy, Kovászna, Csíkszereda, Maroshévíz, Székelyudvarhely, Arad, Temesvár, Nagyvárad stb.) 1207 gimnazistája és osztálynevelője vett részt. A szervezők köszönetüket fejezik ki az igazgatóknak, ügyvezető személyzetnek és különösen az osztálynevelőknek, hogy segédkeztek a kapcsolatfelvételben és a program összehangolásában. A tartalmas online beszélgetések nem helyettesíthetik ugyan a személyes interakciót, mégis biztatásul szolgálnak, amíg sor kerülhet a valódi találkozásra.

(BBTE-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.