Felhívás!

Családfa-kutatási konferencia

Családfa-kutatási konferencia Közérdekű

Sok szeretettel várják a szervezők a család és helytörténet kutatások iránt érdeklődőket 2021.06.09-én a II. Helytörténet és családkutatók konferenciáján.

Az esemény során egy nap alatt előreláthatólag összesen 26 helytörténet-családfakutatás, népi hagyományokhoz köthető előadást hallhatnak majd a MOLNÁR JÓZSEF 115-MÚLTUNKKAL A JÖVŐNKÉRT Facebook csoportban. https://www.facebook.com/groups/294043588443629 

A rengeteg előadás sok érdekes témát ölel fel, ízelítőül csak néhányat kiemelve:

Sepsiszentgyörgyről a Román Nemzeti Levéltár Kovászna Megyei Levéltár munkatársa Dr Nagy Botond mutatja be a levéltárban őrzött dokumentumokat és kutatási lehetőségeket, valamint Hargita megyéből Oroszhegyről Kovács Melánia, magyar tanár, néprajzkutató  a szentelményekről és hiedelmekről mesél majd, de hallhatnak előadást a Bukovinai székely családokról is. Az esemény teljes programját a fentebb említett Facebook csoport oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

Az online konferencia ingyenes, az előadások szabadon megoszthatók és utólagosan is megtekinthetők –tájékoztatott az esemény szervezője Nagy István a Családfakutatás-Szabolcs vármegye és a vele határos vármegyék Facebook csoport vezetője.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.