Felhívás!

Az RMDSZ is besegít

Január 28-án a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) sepsiszentgyörgyi székházában találkoztak a háromszéki RMDSZ és az SZNT vezetői, Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki területi szervezetének és Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Antal Árpád András a sepsiszentgyörgyi RMDSZ szervezet elnöke, Sepsiszentgyörgy polgármestere, valamint Ferencz Csaba és Tulit Attila SZNT-alelnök és Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke.

A munkamegbeszélés témája a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés aláírás-gyűjtési kampányának teendői voltak. A felek megerősítették, hogy a Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés közös magyar nemzeti ügy, tevőleges támogatása minden politikai és civil szervezetnek, az egyházaknak, de az egész erdélyi magyar közéletnek elsődleges feladata. Az RMDSZ vezetői megerősítették korábbi vállalásukat, miszerint záros határidőn belül Kovászna megye területéről 32 ezer támogató aláírást gyűjtenek össze. Az SZNT elöljárói konkrét információkkal szolgáltak az aláírásgyűjtés helyzetéről és vállalták, hogy minden segítséget megadnak az akció zavartalan lebonyolítása érdekében. Ugyanakkor a felek minden lehetséges eszközt felhasználnak annak érdekében, hogy minél több emberhez jusson el a polgári kezdeményezés támogatásának fontossága.

A megbeszélést követően Tamás Sándor az SZNT székházban látta el kézjegyével a támogató ívet, kijelentve: „Székelyföld érdekében arra kérek mindenkit, hogy a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését támogassa.”

(SZNT-sajtószolgálat)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.