Felhívás!

A Liliom a Gyulai Várszínház színpadán

Június 24-e és augusztus 11-e között zajlik a Gyulai Várszínház 55. évada, amelyen a Bocsárdi László által rendezett Liliom című előadással vesz részt a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. Az előadást ma 20.30-kor játsszák az erdélyi magyar színházak bemutatkozásának szentelt Erdélyi Hét keretében.
Molnár Ferenc egyik legösszetettebb és leggyakrabban játszott műve az emberi viszonyok legalapvetőbb kérdéseit tárgyalja. Két, faluról városra költözött cselédlány keserves élettörténetét mutatja be a szerző, aki szerint nem az a legfontosabb, hogy az ember milyen véghez ér – ugyanis mindannyiunk közös vége a halál –, sokkal inkább az, hogy amíg élünk, hogyan élünk, milyen döntéseket hozunk, milyen a világhoz való viszonyunk.
A produkció bemutatásra került a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválján, ahol számos díjat elnyert: a fesztivál fődíját; Benedek Ágnes a legjobb női mellékszereplő díját, Vass Zsuzsanna a legígéretesebb tehetség díját, Kiss Zsuzsanna pedig az előadás jelmezvilágáért járó díjat kapta. Az előadást a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokvium közönsége és a budapesti Thália Színház színpadán a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjének közönsége is láthatta már. 2017-ben a Színházi Kritikusok Céhe a legjobb rendezés kategóriában jelölte a Bocsárdi László által színpadra vitt produkciót.

(TASZ-közlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.