Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház közleménye

Tekintettel arra, hogy az 553/2020-as rendelet értelmében a Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház igazolt koronavírusos betegeket ellátó kisegítő kórház státuszt kapott, a következőket közöljük:

A Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház eddig a sürgősségi esetek ellátását biztosította, a hatályban lévő törvényeknek megfelelően.

A Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórháznak – megváltozott rendeltetése és az érvényben lévő törvénykezés értelmében – azokat a koronavírusos betegeket kell majd fogadnia, akik a társbetegségük kezelése érdekében szorulnak orvosi ellátásra. (Például, ha egy koronavírussal fertőzöttnek szülnie kell vagy végtagtörést szenvedett stb.)

A kórház vezetősége ígéretet kapott arra, hogy az igazolt koronavírusos betegeket ellátó kórházakat az Egészségügyi Minisztérium támogatja a koronavírusos betegek kezeléséhez szükséges orvosi gépekkel, illetve védőfelszerelésekkel.

Az egészségügyi alkalmazottak helytállása példás ebben a nehéz időszakban is. Az igazgatóság minden erejével azon van, hogy a személyzetet megvédje, felszerelje, és ellenálljon annak, hogy orvosait elhelyezzék más központokba, ugyanis nagyon nagy szükség van a személyzetre itt is.

Fontos kiemelni, hogy az 533/2020-as rendelet értelmében kórházunk csak az enyhe tünetekkel érkező betegek társbetegségeit kezeli, ugyanakkor egy szakember irányításával fogjuk kezelni a koronavírus-fertőzést. Mindez egy jól átgondolt rendszerben történik, a betegség kórházon kívüli terjedése megelőzésének érdekében. A kritikus állapotban lévő koronavírusos betegeket a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház látja el.

A fentiek alapján arra kérik a lakosságot, bármilyen orvosi sürgősségi eset állna elő, ne menjenek közvetlenül a kézdivásárhelyi kórházba, hanem kérjenek segítséget az 112-es sürgősségi hívószámon!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások