Felhívás!

A Berde Mózsa Kör ötödik tanéve

A Berde Mózsa Kör ötödik tanéve

Idén zárta ötödik évét a Turulmadár Ifjúsági Iroda keretében működő Berde Mózsa Kör – délutáni oktatási program. A 2016–2017-es tanévben három háromszéki településen mintegy 40 gyerek és 10 oktató vett részt a programban. Az év záróeseményét képezte a június 16–18. között megszervezett nyári gyerektábor, amelynek helyszíne a zabolai Csipkés volt.

A kétnapos Berde Mózsa-táborba három háromszéki településről, Sepsiszentgyörgyről, Cófalváról és Kökösből érkezett 32 gyerek és 8 oktató. A tábor során egy jelképes időutazáson vehettek részt a gyerekek, amely a kőkorszak tematikáját követte tevékenységeiben. A csapatösszezáró után a kőkorszakkal kapcsolatos ismereteiket elevenítették fel. A második napon kézműves foglalkozásokkal folytatódott a program. Kőfestéssel és agyagfelhasználással ismerkedtek a gyerekek, a délutáni programot ügyességi játékok, majd kőkorszaki rajzverseny képezte, amely végül játékesttel zárult. A tábor utolsó napján kőkorszaki divatbemutatóra került sor.

A programot és a tábort a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kovászna Megye Tanácsa, a NASA pékség, illetve az adománydobozokba a program számára adományt helyező személyek támogatták.

(közlemény)

Fellángolt a sovinizmus

Arra a hírre, hogy a PSD elkezdett tárgyalni az RMDSZ-szel, a romák hírtelevíziókban aktiválódtak a Ceaușescu rendszer nacionalista-soviniszta agitátorai. Az RTV-én Dogaru ezredes és a nagyromániás vén reakciós Bolcaș, a Realitateán, Rareș Bogdan adásában Degeratu és Dungaciu generálisok, Giurescu stb., haboztatták szájukat, és szidták a magyarokat. Mi több, a magyarok ócsárolásába és a románféltésbe bekapcsolódott a Román Tudományos Kakadémia magyarellenes agitátori szárnya, sőt, a románok által elrabolt MOGYE hírhedt Azamfirei–Copotoiu párosa is. Nincs új a nap alatt, hiába EU, hiába NATO, Romániában tovább dúl a görcsös történelemhamisítás és magyarellenesség. Érdemes lenne nemzetközisíteni ezt a tényt.

Dr. Toducz Endre, Marosvásárhely

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.