Zöld út a térrendezésnek

Zöld út a térrendezésnek Kovászna megye

A következő Szent György-napokig már nem készül el a kormányhivatal előtti térrendezés, ám jövőben mindenképpen véglegesítenék az ide megálmodott lépcsőzetes teret – fejtette ki érdeklődésünkre Tóth-Birtan Csaba alpolgármester.

Elmondta, jelenleg a műszaki tervet kell még elkészíttetniük, ám nem látja annak a lehetőségét, hogy a városnapokig elkészüljön a szóban forgó tér, ugyanis az elképzelések szerint március végéig korcsolyapálya működik az adott helyen, így a megépítésre semmiképpen nem tudnának addig sort keríteni.

– A műszaki tervvel kellene elkészülnünk a városnapokig, illetve addig ki kellene írnunk a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzést, a város ünnepe után pedig hozzáfoghatunk a lépcsőzetes tér kialakításának. A megvalósítási tanulmányt ugyan megkérdőjelezte a prefektus, hiszen bekerült egy fa a térbe, a prefektus pedig azt kifogásolta, hogy idővel a növekvő fa mégiscsak eltakarja majd a Mihai Viteazul-szobrot, de ezen a tervező utólag javított, így végül mégse támadta meg a határozatot a kormánybiztos – részletezte Tóth-Birtan.

A műszaki tervet már a télen el szeretnék készíteni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások