Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zöld forgatókönyv szerint működhet a Kovászna megyei oktatási intézmények közel 75 százaléka

Zöld forgatókönyv szerint működhet a Kovászna megyei oktatási intézmények közel 75 százaléka Kovászna megye

Jövő héten a Kovászna megyei oktatási intézmények közel 75 százaléka zöld forgatókönyv szerint folytathatja tevékenységét. Ez javulást jelent az előző héthez képest.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna megyei vészhelyzeti bizottság pénteki határozatának értelmében a megye 303 oktatási intézményéből 228 zöld, 73 sárga, kettő pedig (a kommandói óvoda és iskola) piros forgatókönyv szerint fog működni. Az előző héten 214 intézményben zajlott zöld forgatókönyv szerint az oktatás, 87-ben pedig sárga forgatókönyvet kellett alkalmazni.

A közegészségügyi igazgatóság adatai szerint az utóbbi 14 napra levetített incidencia a megyében 1,04 ezrelék, a legmagasabb fertőzöttségi rátát Kommandón (4,18 ezrelék), Kovásznán (2,36) és Sepsiszentgyörgyön (2,06) regisztrálják.

Öt településen, Csernátonban, Kökösön, Zabolán, Maksán és Zágonban 1 és 2 ezrelék közötti az incidencia, 18 településen pedig 1 ezrelék alatti. 19 településen egyetlen koronavírusos esetet sem regisztráltak.

A járvány kezdete óta a megyében 6211 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, közülük 210-en életüket vesztették.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük