Felhívás!

Elkapták a szentgyörgyi késelőt!

Elkapták a szentgyörgyi késelőt! Kovászna megye

FRISSÍTÉS! A térmegfigyelő kamerák, a kriminalisták segítségével viszonylag rövid időn belül azonosították, és szombaton el is kapták a rendőrök azt a 20 éves gyanúsítottat, aki pénteken este Sepsiszentgyörgy központjában – a Vodafone és Orange telefonüzletek közelében – késelt meg két 18 éves fiatalt.

„Szombaton kihallgatásra kísértük a támadót, aki nem válaszolt a kérdéseinkre, a hallgatást választotta. Este 24 órás előzetes letartóztatásba helyeztük, és javasoltuk a 30 napos előzetesbe helyezését is (erről ma dönt a bíróság) – részletezte érdeklődésünkre Cosmin András, a nyomozást irányító ügyész.

Tőle tudtuk meg, hogy spontán konfliktus miatt vált agresszívvé a támadó, akivel egy kísérő is volt (ez utóbbit tanúként jegyzik az illetékesek). További részletekkel az éppen zajló nyomozásra hivatkozva nem szolgálhatott Cosmin Andras, ám rámutatott, hogy nagyon agresszív támadásról van szó, az áldozatok életét veszélyeztető sebek miatt a tettes 7 és fél évtől 12 és fél év közötti börtönbüntetéssel sújtható.


Eredeti hír:

Péntek este két 18 éves fiatalt késeltek meg Sepsiszentgyörgyön – hivatalosan egyelőre meg nem erősített információk szerint a város központjában.

Az illetékesek az éppen zajló nyomozásra hivatkozva szombat délben még nem szolgálhattak részletekkel. András-Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf megyei sürgősségi kórház igazgatója érdeklődésünkre megerősítette, hogy péntek este tíz óra körül késszúrások miatt került a sürgősségi osztályra két 18 éves fiatal.

– Még az éjszaka folyamán meg is műtötték őket. Az egyik fiatalnak 7 szúrás miatt károsult a tüdeje, őt légmell (a tüdő részleges vagy teljes összeomlása) és tüdővérzés miatt kellett megműteni. A másik fiatalt 2 hastáji szúrás miatt, pontosabban májkárosodás, hasfali bevérzés, hashártyasérülés miatt kellett műteni – részletezte a kórházigazgató.

Tőle tudtuk meg, hogy a műtét után megfigyelés alatt tartották mindkét beteget, illetve beszélgetésünk során az is kiderült, hogy a páciensek nincsenek életveszélyben. A késelés részleteire az illetékes nyomozóhatóságokkal való egyeztetés után visszatérünk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások