Hirdetés
Hirdetés

Zavarja az emléktábla

Zavarja az emléktábla Kovászna megye

Hiába maradt alul Dan Tanasă blogger a Gyerő József kovásznai polgármester elleni perben, a hivatásos feljelentő tovább folytatja a harcot a művelődési ház oldalán levő Széchenyi-emlékplakett levételéért. Ezúttal az emléktábla elhelyezését jóváhagyó tanácshatározatot támadta meg.

A közelmúltban Dan Tanasă azért fogta perbe Gyerő Józsefet, mert az a felszólítása ellenére sem távolítatta el az emlékplakettet. A feljelentő szemét az szúrta, hogy azon a magyar felirat megelőzte a román fordítást. A többéves ügyvédi tapasztalattal rendelkező Gyerő saját magát képviselte a tárgyaláson, és sikerrel, mert mind a Kovászna Megyei Törvényszék, mind a Brassói Táblabíróság elutasította Dan Tanasă keresetét.

Hirdetés
Hirdetés

A feljelentő most a tanácshatározatot, vagyis az azt jóváhagyó testületet támadja a Bukaresti Törvényszéken keresztül. Ezúttal kiegészítette nem tetszését azzal is, hogy szerinte az RMDSZ-es többségű testület önkényesen használja a magyar feliratot a közintézményeken, és teszik mindezt azért, hogy Nagy-Magyarországról nosztalgiázzanak.

A blogger perbe hívását a tegnapi tanácsülésen a különféléknél ismertette a polgármester, arról nem született döntés, hogy mit lép az önkormányzat, illetve a polgármester az ügyben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük