Felhívás!

Zajlik a centralizáció

Zajlik a centralizáció Kovászna megye

Minden hangzatos nyilatkozat dacára a román kormány nem decentralizációt, hanem ellenkezőleg, központosítást hajt végre – hangoztatja Tamás Sándor. A Kovászna Megyei Agrárkamarát ugyanis kivonták a megyei tanács fennhatósága alól.

Bár széltében-hosszában azt hangoztatják bukaresti kormánykörökben, hogy egyre közelebb hozzák a döntést az emberekhez, és egyre nagyobb hatáskört kapnak az önkormányzatok, a valós helyzet az, hogy nem decentralizáció, hanem centralizáció folyik – mondja Tamás Sándor.
– Egy időben még arról is szó volt, hogy a megyei mezőgazdasági igazgatóságot a megyei tanács alárendeltségébe helyezik. Ehhez képest nem is a mostani, hanem a magát technokratának nevező volt kormány úgy döntött, nem az igazgatóságot decentralizálja, hanem fordítva, a korábban a megyei tanács alá tartozó agrárkamarát is elveszik, és a minisztériumhoz tartozó mezőgazdasági igazgatóság alárendeltségébe helyezik – közölte a tényállást a megyei tanács elnöke a testület múlt heti, rendes ülésén.
A megyei tanács, az önkormányzatiság nagyobb dicsőségére, ehhez még hozzászólni sem tudott, egyszerűen kénytelen volt megszavazni a Bukarestben kiadott ukázt. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.