Felhívás!

Vizes élőhelyek napja Baróton

Vizes élőhelyek napja Baróton Kovászna megye

A Vizes élőhelyek napja alkalmából február 2-én, pénteken a Zöld Ifjak Környezetvédő Egyesülete (ZIKE) Erdővidék Múzeumával együttműködve interaktív délután szervezett Baróton.

A rendezvényen a kicsik és nagyok egyaránt megismerhették, és mikroszkópok segítségével közelebbről szemügyre vehették azokat az élőlényeket, amelyek egy tó, egy csatorna, vagy esetleg egy teknős­akvárium vizében élnek.
Egyed Emőke és Benkő László ZIKE-tagok közreműködésével sikerült többféle vízmintát szemügyre venni, és azok élőlényeit kisebb-nagyobb sikerrel felismerni a tízszeres nagyítású mikroszkópoknak köszönhetően, amelyeket a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont kölcsönzött az estére. Az érdekes látványt több izgő-mozgó egysejtű tette érdekesebbé, de szúnyoglárvát is találni lehetett egyes vízmintákban.
A ZIKE hat éve szervez hasonló megmozdulásokat, melyekkel a biológiai sokféleségre hívják fel a figyelmet. Elsődleges céljuk környezetvédelmi programok révén tudatosítani Erdővidék lakóiban a környezet- és természetvédelem fontosságát. Arra biztatnak, hogy ne csak passzív szemlélői, hanem cselekvő résztvevői legyünk a környezetvédelmi kezdeményezéseiknek, programjaiknak.
Az estét egy ismert brit természettudós vízi élővilággal kapcsolatos dokumentumfilmje zárta, majd az egyesület tagjai arra kérték a közönséget, hogy hasonló ötletekkel és újabb témákkal segítsék foglalkozásukat, melyet szívesen megszerveznek a következőkben

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.