Felhívás!

Vitézek emlékeztek

Vitézek emlékeztek Kovászna megye

Vasárnap Dálnokban a Történelmi Vitézi Rend vitéz primor Dálnoki Veress Lajos vezérezredes nevét viselő székely törzsének tagjai Dálnoki Miklós Béla vezérezredesre emlékeztek.

A Történelmi Vitézi Rend Erdélyi Törzsszéke által, a művelődési központ homlokzatán Dálnoki Miklós Béla (1890–1948) tiszteletére 2010-ben elhelyezett emléktábla előtt Bartók Ede Ottó, Dálnok polgármestere megjegyezte, bár idén a falunap anyagiak hiánya miatt elmarad, örül, amiért a Történelmi Vitézi Rend jóvoltából ismét együtt emlékezhettek a vezérezredesre, majd abbéli reményének adott hangot, hogy jövőtől ismét a falunap részeként koszorúzhatják meg annak emlékművét.
Vitéz Bartha Imre törzskapitány hangsúlyozta, „a mai megemlékezés azért is fontos, mert a százéves kisebbségi létünket mostanában is sötét felhők borítják a sovén, ultranacionalista politikum és a Román Hírszerző Szolgálat jóvoltából, akik nyílt támadást hajtanak végre az erdélyi magyar közösség és a még tömbben élő székelység ellen.” A folytatásban v. Kajcsa Tibor saját versét szavalta el, majd v. Nagy Zoltán Dálnoki Miklós Béla életét méltatta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.