Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Visit Covasna-gála

Visit Covasna-gála Kovászna megye

Tegnap Sepsiszentgyörgyön, a Fidelitas szálló konferenciatermében hirdették ki a Visit Covasna-versenybe benevezett Kovászna megyei turisztikai szereplők rangsorát, amely a március 5-től 17-ig tartó online szavazás során alakult ki. A szakmai tanácskozással egybekötött díjátadó gála díszvendége Hegedűs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke és Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár volt.

Az estébe nyúló gálán huszonkét kategóriában díjazták a jelölteket, ám elsőként Kisgyörgy Zoltán újságírónak, geológusnak, több háromszéki útikönyv szerzőjének adományoztak életműdíjat, melyet személyesen Tamás Sándor megyetanácselnök nyújtott át. Ugyancsak különdíjban részesült Berszány Tibor, a Bertis cég tulajdonosa az év befektetőjeként a turizmusban a Panorama Boutique Hotel & Event Hall komplexum megnyitásáért. Innováció a turizmusban különdíjat kapott Tőkés Erika vállalkozó, akit nemcsak bonbonjai, trüffeljei tettek ismertté, de a lakásétterem beindítása is. Valamint külön díjazták Kálnoky Tibor grófot is díjazták öbbek között a miklósvári kastélymúzeum felújításáért, az épített örökség megőrzéséért és promoválásáért.

Hirdetés
Hirdetés

A kétcsillagos vidéki szálláshelyektől a négycsillagos kastélyszállókig történt a rangsorolás, de ezenkívül kihirdették a megye legjobb gyorsétkezdéjét (Eleven Street Food), a legjobb hagyományos vendéglőt (Fork Restaurant), a legjobb séfet (Orbán Ferenc), pincért (Hegyi József), baristát (Doci Lóránt). Legtöbben Kis Emese idegenvezetőre szavaztak, a legjobb kézműves műhely címet a csernátoni Haszmann Pál Múzeum kapta. És kiderült az is, hogy nem tudott semmilyen más rendezvény a megyében a Szent György Napok fölé nőni, de jó volt látni, hogy az Őszi Sokadalom és Székely Vágta mögé fölzárkózott a Csernátoni Burrogtató is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük