Felhívás!

Villámcsődület a magyar képviseletért

Villámcsődület a magyar képviseletért Kovászna megye

Nagykorúságukat frissen elért diákok, először szavazó fiatalok sokasága vett részt tegnap délután a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) által szervezett főtéri villámcsődületben, amellyel a szervezet a parlamenti választásokon való részvétel jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Kelemen Szilárd elnök elmondta, 5-10 évre is eldől a vasárnapi választáson a választópolgárok sorsa, a fiataloké is, ebben a folyamatban részt kell vállalniuk, majd Grüman Róbert megyetanácsi alelnök emelte ki: a tét nagy, borítékolható, hogy kemény magyarellenes mag lesz ott az európai parlamentben: híres-hírhedt jelöltek, mint Rareș Bogdan, Dacian Cioloș, Marius Tudose, Traian Băsescu. Ezt ellensúlyozni kell, a távolmaradás nem opció, a Kárpát-medencei magyar képviseletet meg kell erősíteni.

Ezt követően Oltean Csongor európai parlamenti képviselőjelölt szólalt fel. Szerinte korosztályában jó a szavazás előtti hangulat, nem tapasztalható közömbösség, passzivitás. Azoknak a fiataloknak, akik amúgy kevésbé érzik a súlyát a szavazásnak, hiszen belenőttek a demokráciába, tanulságos lehet a Rezist ellenzéki mozgalom: miután résztvevőinek többsége korábban nem vett részt a választásokon, utólag hiába fejezte ki véleményét. Most van itt az ideje a döntésnek, a cselekvésnek, mondta; az RMDSZ bebizonyította, hogy a fiatalokat is szerephez juttatja, de vasárnap mindenkire szükség van.

Jó tudni, hogy nekünk is van befolyásolási lehetőségünk – lelkesedtek többen is a diákok közül, akik állításuk szerint a hétvégén biztosan ott lesznek az urnáknál. Végül is az uniós zászlókat lengető fiatalok a kőszínpadon elhelyezett urnába tették szimbolikus szavazócéduláikat, majd a villámcsődület feloszlott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.