Hirdetés
Hirdetés

Vesztegzár alatt a szálló

Vesztegzár alatt a szálló Kovászna megye

Csütörtökön jár le a karantén a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállón. Huszonnégy utcalakó és három alkalmazott kellett elszigetelődjön, miután egy kórházba szállított hajléktalannál koronavírus-fertőzést azonosítottak az orvosok.

Székely Róbert, a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszálló vezetője érdeklődésünkre elmondta, folyamatosan ellenőrzik a menedéket kérő utcalakók egészségügyi állapotát, legutóbb pedig egyik utcalakót koronavírusra utaló tünetekkel szállítottak kórházba, végül pozitív lett a koronavírustesztje.

Hirdetés
Hirdetés

– Biztonsági okok miatt november 12-én elrendeltük a teljes lezárást a szállón, illetve a közegészségügyet is igyekeztünk mihamarabb értesíteni. A vesztegzár alatt folyamatosan lázat mértünk, figyeltük a 24 hajléktalan egészségügyi állapotát, ám végül senkinél nem észleltünk tüneteket, senki nem betegedett meg. Három munkatársunk került közvetlen kapcsolatba a kórházba szállított beteggel, így ők is a hajléktalanszállón kellett maradjanak. Nem volt egyszerű nekik sem: van kollegánk, akinek a kisgyermeke a karantén miatt édesanyja nélkül maradt otthon, és mivel édesapja is dolgozik, egyedül kellett lebonyolítsa az online óráit napközben – részletezte Székely.

A hajléktalanszálló vezetője kifejtette, örül, hogy elkerülték a tömeges megfertőződést, bár ez nem csupán a szerencsén múlt, hiszen minden óvintézkedést megtettek, ugyanakkor rámutatott, hogy a karantén ideje alatt senki nem igényelte a szálló menedékét.

– Van egy férfi, aki egy lakókocsiban él, és időnként bejön a szállóra fürödni. Ő a vesztegzár alatt is kérte a segítségünket, de gyorsan távozott, miután felvilágosítottuk, hogy maradnia kell, ha bejön. Más nem szorult segítségre – összegzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük