Felhívás!

Versenyfutás az idővel

Versenyfutás az idővel Kovászna megye

Tegnap a kora délutáni órákban két autóból veszélyes hulladékot ürítettek az Előpatakra vezető út mellett folyó Szemerja-patakba, a 4-es kilométernél levő tó közelében. A terület a Szemerja-Görgő Közbirtokossághoz tartozik, a szemetelők pechére Csákány László közbirtokossági elnök éppen arra járt, és azonnal feljelentést tett a megyei rendőrségen.

Rendszámuk szerint egyik autó megyénkbeli volt, egy orvosi hulladék szállítására szakosodott cég járműve, a másik egy Maros megyei, hasonló profilú cégé. Tetemes mennyiségű hulladék került a patakba, és bár Csákány felszólította a tetten ért sofőröket, hogy szedjék össze, amit a patakba dobtak, mert lefényképezte őket, és feljelentést tesz, azok hamar továbbálltak, a szemét pedig maradt. Mire azonban a közbirtokossági elnök félóra múlva visszatért a rendőrséggel (ugyanis a jelzett helyen nincs térerő, hogy onnan hívta volna őket), a hulladék jó része eltűnt.

Megkerestük telefonon a Kovászna megyei veszélyes hulladék elszállítására és megsemmisítésére szakosodott Bio-Risc cég ügyvezetőjét, Ioan Borlant, aki éppen a Környezetvédelmi Őrség helyszínelőinek társaságában volt, és aki egészen másképp látja a dolgokat. Állítása szerint szó sem volt tettenérésről, ő volt az, aki egészen más ügyben megállt pár szót váltani a Maros megyei kollégával, a patakban levő szemét pedig háztartási hulladék. Bepereli a feljelentőt, fenyegetőzött. Későbbi beszélgetésünkben már azt mondta, a patakban két olyan orvosi labor dobozai voltak, amelyekben a labormintákat szállítják, ezekkel a cégekkel azonban nekik nincs is szerződésük.

A hatóságok következtetéseire egy következő cikkben térünk vissza.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. október 16., 9:20
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Igen Háztartási hulladék, mi is ilyenben visszük a zsiroskenyeret munkába!!! Borsos áron szállitják el a veszélyes hulladékokat és ilyen módszert választanak ,,megsemisitésre,,.Ja és biztos el fogják tusolni.

 • User
  Dátum: 2020. október 16., 10:30
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Hat ez nem ugy nez ki mint a haztartasi hulladek!Csak a sz……nak es a karnak gazdaja sose kerul mint a kozismert mondas hangzik.Jol megbuntetni mert megerdemlik.