Felhívás!

Röviden

Készülnek a következő megmérettetésre

A Mentsétek meg Romániát (USR) Kovászna és a PLUS Kovászna belső választások után kijelölte tagjait, akik jelöltként részt vesznek a parlamenti választásokon. A következő napokban további részletekkel jelentkeznek mind a jelöltekről, mind azokról a projektekről, amelyeket támogatni fognak a román parlamentben. Az USR–PLUS Kovászna Szövetség jelöltjeinek listájára szenátorjelöltként Radu Matei került, képviselőjelöltjeik pedig: Dulányi-Balogh Szilárd, Bagoly Levente, Călin Strîmbeanu és Andreea Călitu. Dulányi-Balogh Szilárd elnök elmondta: az önkormányzati választások eredményén meglátszott, mit jelent, ha távol maradnak a szavazóurnáktól. A következő választások eredményét csak ezzel lehet elrontani. Kiemelte: egy olyan csapattal vágnak neki a megmérettetésnek, amely 2017-ig nem politizált, de most szükségét látták ennek. 

Egyelőre nem olvashatunk…

Leállt a Bookmegállók projekt, melyet a diákok évében kezdeményeztek még tavaly. Bár a könyvek összegyűltek, a járványügyi intézkedések miatt nem helyezhetik ki azokat közterületre. Összesítések szerint 1164 könyvet adományoztak a különböző helyszíneken. Ebből 325magyar irodalmi mű, 123szakirodalmi könyv, 83 román nyelvű könyv. Emellett adományoztak 19 magazint, 162 más kategóriájú kiadványt, 34 ifjúsági regényt és 63 gyerekirodalmi alkotást, 246 világirodalmi művet, 45 verseskötetet, 19 vallásos könyvet és 23 idegen nyelvű könyvet. A kezdeményezők nem adják fel, amint lehet, megvalósítják a Bookmegállókat.

Emléktúra a Kishavasra

A Vitézi Rend fennállásának 100. évfordulója alkalmából október 17-én, szombaton a Kishavasra szerveznek emléktúrát. A program: indulás 8 órakor Felsőlemhényből a Gyepár-tetőre, ott koszorúzás, gyalogtúra Kishavas-Sósmezőre, 13–14 óra között koszorúzás Sósmezőn. 

Lezárják a Puskás Tivadar utcát

Október 19-től, hétfőtől kezdődően az útfelújítási munkálatok miatt három hétig teljesen lezárják a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar utcát, a Dália utcától kezdődően egészen a Málik József utcáig. A városháza tájékoztatja a lakókat, hogy a lezárás ideje alatt nem tudnak majd autóval behajtani az említett szakaszra. A három hétig tartó munkálatok után az utcát részlegesen megnyitják majd a forgalom részére. Hétfőtől a Puskás Tivadar utcában, a Dália utca és a Málik József utca közötti szakasz egyik felén az út alapjának a kiépítése, a másik felén pedig az esővíz-elvezető csatornák lefektetésének munkálatai zajlanak. A cél az, hogy év végéig a teljes útszakasz járható legyen, aszfalt azonban csak a jövő év során kerül az úttestre. 

Ütközés súlyos sérülésekkel

Kedden reggel 7 óra körül egy 38 éves férfi személyautóval haladt a 122-es háromszéki megyei úton, Bibarcfalva irányából Nagybacon felé. Egy kanyarban az autó áttért a szomszéd sávra, ahol frontálisan ütközött az ellenkező irányból szabályosan haladó másik autóval. Az ütközés következtében a szabályosan közlekedő autó két utasa közül súlyos sérüléseket szenvedett egy 42 éves hölgy, egy 80 éves hölgy megúszta könnyebb sérülésekkel, utóbbi ült a hátulsó ülésen. A két sérültet kórházba vitték orvosi ellátás végett. A rendőrség gondatlanságból okozott baleset, illetve testi sértés címén folytat vizsgálatot. (bl) 

Mezőn landolt az autó

Október 14-én, szerdán hajnali 4 óra tájban egy 20 éves fiatalember személyautót vezetett a 45-ös községi úton, Magyarhermány irányából. Az autó Kisbacon közelében, egy kanyarban lesodródott az úttestről, és megpördülve a mezőben landolt. A gépkocsivezető a borulást megúszta könnyebb sérülésekkel, a levegős alkoholtesztje azonban 0,40 ezrelékes alkoholkoncentrációt mutatott. Tovább tetézi a bajt, hogy a fiatalember nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal semmiféle gépjármű közúti vezetésére, ráadásul a balesetes autó nincs bejegyeztetve a forgalomba. A rendőrség többrendbeli közlekedési törvénysértés okán folytatja a vizsgálatot, amelynek könnyen lehet büntetőper a következménye. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.