Felhívás!

Végre megtarthatták a falugyűlést

Végre megtarthatták a falugyűlést Kovászna megye

Falugyűlést tartott Ozsdola Község Polgármesteri Hivatalának vezetősége június 20-án, vasárnap 12 órától a Zsögön Zoltán Kultúrotthonban. A másfél órás rendezvény során Pénzes Ágoston polgármester és Tóth Levente alpolgármester számolt be féléves tevékenységükről, valamint jövőbeli terveikről, az ügyintézési adatokról pedig Péter Márta Judit titkár tájékoztatta a körülbelül 150 fős közönséget.

A polgármester kifejtette, már rég szeretett volna szervezni egy gyűlést, hogy kikérje a polgárok véleményét, valamint, meghallgassa a panaszaikat, javaslataikat, viszont a járvány miatt erre nem volt eddig lehetősége. Az elmúlt időszak kiértékelése során Pénzes elmondta, elkezdték az általános kataszteri felméréseket, akárcsak az óvodaépítést, a kultúrotthon előtti tér és a malomház felújítását. A közeljövőben akarják újrafödni a községháza épületét, valamint két fekvőrendőr is meg van rendelve a falu forgalmassá vált útszakaszaira. Ezenkívül terveik között szerepel a park felújítása, két falurész leaszfaltozása, egy napkollektoros rendszer kiépítése, amely nem csak meleg vizet biztosítana a sportcsarnok és az óvoda számára, hanem az épület fűtésében is segítséget nyújtana. Három, a megyei tanácshoz benyújtott pályázatuk is elbírálás alatt van, amelyekből a hilibi kultúrotthont akarják újrafödni, az önkéntes tűzoltóknak felszereléseket beszerezni, valamint konditermet kialakítani a sportcsarnokba. A találkozó során az is kiderült, hogy új utcanevek lesznek a faluban, és megváltozik a házak számozása is, viszont a falubeliek nem kell lecseréljék a személyes irataikat.

Tóth Levente alpolgármester három sikeres szemétszedési akcióról számolt be, és egyúttal felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy jelentsék, ha valakit illegális szemétlerakáson érnek, hiszen csak így tudják megakadályozni a szemetelést. Továbbá a mezei utak javításának elkezdéséről is beszámolt, ami az időjárás miatt egy időre abbamaradt. Ezenkívül kijelentette, tudomására jutott, hogy néhány személy a patakba engedi a szennyvízét, aminek következményei lesznek a közeljövőben.

Balázs Etelka

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.