Vasparipák az utakon

Vasparipák az utakon Kovászna megye

Egyre aktuálisabbá válnak a bicikliutak, illetve a két keréken közlekedők biztonsága, és persze mindezek mellett nem árt pár szabályt is „feleleveníteni”: a Kovászna megyei rendőrség szóvivőjét faggattuk betartandó biciklis szabályokról, bírságokról.

Az elmúlt esztendőkben a megyeközponti, már eltűnt biciklisávok sem könnyítették meg a kerékpározók dolgát (lásd tegnapi anyagunkat). Lapunk is több ízben számolt be durva incidensekről (például amikor buszsofőr „szórakozásból” húzott rá a szoknyában kerékpározó hölgyre), melyek azt bizonyítják, hogy mifelénk a biciklisek az elmúlt esztendőkben nem voltak elkényeztetve.

Fontos viszont tudni, hogy a rendőrségi statisztika szerint az utóbbi időszakban történt „biciklis közúti balesetek” többsége a két keréken közlekedők figyelmetlenségéből, szabálytalankodásából fakadt. Nicoleta Marin, a megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre felsorolt pár, gyakrabban áthágott szabályt: a gyalogátjárókon mindig a bicikliről leszállva, a drótszamár mellett, ezt tolva kell átkelni; ittas állapotban biciklivel is tilos közlekedni; éjszaka, illetve rossz látási körülményeket eredményező időjárásban kötelező a fényvisszaverő mellény viselése. Érdemes ezeket betartani – elsősorban a saját biztonságunk érdekében.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások