Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Városnapi rendellenességek

Több szemét, ám kevesebb kukalopás volt Sepsiszentgyörgyön a városnapok alatt, továbbá az élelmiszer-biztonság terén is csökkent a rendellenességek száma – derült ki az illetékeseknek feltett kérdéseinkre.

Hirdetés
Hirdetés

Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője elmondta, a pandémia előtti, illetve az idei városnapok statisztikai adatait összevetve elmondható, 2022-ben jóval több szemetet „termelt” az ünnepség.
– Az emberek ki voltak éhezve az ünneplésre, már nagyon várták, hogy kimozdulhassanak, közösen ünnepeljenek, talán ezzel is magyarázható, hogy 10%-kal több szemét termelődött idén, mint a járvány előtt szervezett városnapok alatt – részletezte.

Az egykori Bodok szálló parkolójában parazsat dobtak egy 1 tonna hulladék tárolására tervezett műanyag kukába, ez lángra lobbant. A bajt tetőzte, hogy a lángokat használt olajjal akarták kioltani… Az is kiderült, hogy a 240 kihelyezett – egyenként 120 literes – szemeteskukából összesen 8 tűnt el: ez a szám jóval kisebb, mint a korábbi vásárok forgatagában „elkallódott” kukák száma, hiszen korábban akár a kihelyezettek 10%-át is elemelték.

Dr. Örsi Csaba, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetője elmondta, csupán április 29-én 65 egységet ellenőriztek munkatársai, az azt követő napokon 39, illetve 28 egységet, kereskedőt vettek górcső alá az ellenőrök.
– Idén jelentősen megcsappant a kihágások száma: ezek közé sorolható a címkék hiányossága, rongálódása, a tárolásnál észlelt hőmérsékleti problémák, illetve a védőruha hiányossága, továbbá egy alkalmazott egészségügyi könyve nem volt lepecsételve – részletezte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük