Felhívás!

A baróti konyhára is hozott a borvíz

A baróti konyhára is hozott a borvíz Kovászna megye

Barót Város Polgármesteri Hivatala március 31-ig a tervezettnél 15 ezer lejjel több adóbevételt könyvelt el – mondta az áprilisi tanácsülésen Benedek Huszár János polgármester.

Arról is beszélt a tanácsosoknak, hogy mandátumának kezdete óta, az elmúlt másfél évben a város jövedelmei egyre csak emelkedtek, és nem az adóemelés miatt, hanem azért, mert komolyan hozzáálltak a kinnlevőségek behajtásához, ezen kívül pedig nem várt többletforráshoz is jutottak: a kormány például elfogadta, hogy az ásványkincsek (például a borvíznek) kitermelésének jogdíjából a város is részesülhessen 45%-os arányban. Ilyenformán a 2021-es esztendőben a borvíz több mint 80 ezer lej bevételt hozott a városnak.

A bevételeken emeltek a városban létrejött beruházások is, például a Penny üzletnek csak az építési engedélye 70 ezer lejjel gyarapította a költségvetést, és ugyanennyit fizetnek évente adóként is a továbbiakban – mondta az elöljáró. Pál Szilágyi Zoltán tanácsos a különböző pályázatokhoz szükséges önrészek kifizetésének anyagi hátteréről érdeklődött, a polgármester erre válaszolva mondta, úgy látja, a városnak a gyarapodó bevételei az adódó kifizetéseket lehetővé teszik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások