Felhívás!

Varázslatos Bikfalva

Nem volt zökkenőmentes a bikfalvi kultúrotthon felújítása, de végre feltehető a pont az i-re: a hétvégén nagyszabású rendezvénysorozattal avatják fel a teljesen megújult, korszerűen felszerelt épületet, melyet már belaktak, és remélhetőleg ezután is élettel töltenek meg a faluban tevékenykedő civil szervezetek.

Pénteken 16 órától vasárnap délig a kézműves tevékenységek, a művészet, a zene, építészet, díszítőművészet mind képviseltetik magukat valamilyen program által az avatón.

Dr. Ráduly István uzoni polgármester nyitóbeszéde után A háromszéki udvarházak archív felvételeken és a Varázslatos Bikfalva állandó kiállítást Várallyai Réka művészettörténész nyitja meg, majd péntek délután és szombat délelőtt a csempekályhák múltjáról és jövőjéről tartanak szakmai konferenciát, de bemutatnak egy kályhacsempe-gyűjteményt és ökotűzteret is modelleznek. A művészetet a Százlábú együttes fellépése és Péter Alpár könyve képviseli (Sárba égettetett – Az erdélyi kályhacsempék művészete), illetve a bikfalvi Nap Kortárs Művészeti Műhely, vasárnap pedig egészen más ízzel az Iránról másként – Perzsia művészete egykor és most című, vetített képes előadás. A zenét Demeter Miklós, Demeter Kata és Petrova Anasztázia hozza pénteken, szombaton este pedig táncházban tapasztalhatják meg, fordíthatják le a tánc nyelvére. Mindeközben pedig a gyermekek is alkothatnak, és mert Isten áldása is szükséges ahhoz, hogy a faluban élet, a gyermekekben jövője legyen a kultúrának, vasárnap a református templomba ünnepi istentiszteletre várja a híveket a frissen beiktatott Barti Ferenc Róbert bikfalvi lelkipásztor.

A részletes program megtekinthető az Uzon község önkormányzata Facebook-oldalán.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. október 17., 9:52
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Ez kell a nepnek , fontosabbak a kulturalis eloadasok Bikfalvan mint az , hogy Uzonba a felturkalt utakat , utcakat befejezzek . Bikfalva a lenyeg arra van penz , mert ptt vannal a Panziok es oda klientura kell . Igy meg lehet gazdagodni !!!!!