Hirdetés
Hirdetés

Várat még magára a bírósági indoklás

Várat még magára a bírósági indoklás Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház díszfelirata ügyében Dan Tanasă provokátor szerint Antal Árpád polgármesternek tetemes bírságot kell fizetnie, aki ezzel szemben úgy értelmezte, a büntetés akkor lenne kiróható, ha a végleges bírósági döntés értelmében nem módosították volna a feliratot. Az elöljárótól a fejleményekről érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

Március elején kellett jogerős bírói döntés nyomán módosítani Sepsiszentgyörgy önkormányzatának a Tamási Áron Színház homlokzatán levő díszfeliratot, ugyanakkor Dan Tanasă szerint, mivel 940 nap telt el a feliratról szóló ítélet kihirdetése óta, Antal Árpád polgármesternek több mint félmillió lejt kell befizetnie az államkasszába és 94 ezer lejt az az általa vezetett feljelentő Méltóságért Európában Polgári Egyesületnek egyesületnek.

Antal Árpád akkor lapunknak így nyilatkozott.

„Ez a büntetés, amiről Dan Tanasă beszél, abban az esetben lenne kiróható, hogyha a mostani döntést, ami végleges, nem tartaná be az önkormányzat. Mi ezt így értelmezzük. De nyilván, bármi lehet ebben az országban, értek már meglepetések, de a legfelsőbb bíróságnak van egy értelmezése arról, hogyan kell alkalmazni ezeket a bírósági döntéseket, és mi így értelmezzük. De meg kell várni a történet végét, azt, hogy kijöjjön a bírósági indoklás és lássuk, hogy pontosan miről rendelkezik. Én úgy értelmezem, hogy nem kell büntetést fizetnünk.”

A téma kapcsán ismét megkerestük az elöljárót. „Továbbra sem kaptuk meg a bíróságtól az indoklást, ezért nem tudjuk, kell-e fizetni, vagy nem, és ha igen, akkor mennyit” – nyilatkozta lapunknak Antal.

Fotó: Tinca Teddy

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 28., 16:31
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Itt Erdélyben szobrokat avatgattak, 1mást köpdösték, igérgettek,stb! Majd megjelent Dan T…..őkelme igyekezett “büntettetni” a magyarokat, mert ők aztán nem tisztelik a románt, nem tisztelik mittom mit!!!
  Mire jutottak eminenciás uraim?!
  HarKov ahogy ti nevezitek mit nyert?! Aki nem tudott lopni és akinek a nyelve nem elég hosszú éhbérért dolgozik! A többi elhúzott végleg nyugatra! D. T is onnan osztja az észt! A magyar is drasztikusan fogyott, lásd a statisztikákat, de a román is!!! Főképp!!! Ott ahol párszázan éltek, volt pénz a templomuk meszelésére, volt óvoda, iskola, most alig vannak páran! Dec 1én nem tudnak egy felvonulást tartani, mert a megyéből nem gyűl össze 100 ember, néphagyományaik elmaradtak! Mi magyar idősebbek kell majd elmeséljük nekük, h volt plugusor, capra,stb! Ők minket okolnak, mi őket, közbe Bukarestből néptelenítették el a vidéket!!!!

 • User
  Dátum: 2023. március 30., 9:32
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A közösségért kormányzzunk hajrá, miközben egy intézmény feliratot nem tudtunk meg védeni, ennyit az erős magyar képviseletről a bukaresti parlamentbe bravó..Es meg a hangjukat sem emelik fel a képviselőink egy ilyen Kelemen Hunorkanak nincs hozzá fűzni valója?de inkább lapitunk,hogy nehogy kirugjanak idonap előtt.Mikozbe Tanasa nyugodtan teszi a dolgát..

 • User
  Dátum: 2023. március 30., 12:27
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A feliratot nem kell megvédeni, ott van, senki nem tiltja. Van egy szabályzat, román szöveg itt, magyar ott. Nagy dolog betartani? Tiszta röhej belekeverni K.H.-t.