Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Már lehet jelentkezni a nagy családi vetélkedőre

Már lehet jelentkezni a nagy családi vetélkedőre Életmód

Harmadszor is megrendezik a köztudatba (H)azám! jelszóval beépült Kárpát-medencei nagy családi vetélkedőt, már lehet regisztrálni a szervezők honlapján. A játék különlegessége, hogy bármely, a Kárpát-medencében élő magyar család részt vehet benne.

Hirdetés
Hirdetés

A szervező Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KMCSSZ) közleménye szerint a családok játéka idén is két internetes fordulóból és egy személyes részvétellel Budapesten megrendezendő döntőből áll, amelyre a hat legtöbb pontot szerző család kap meghívást.
A játékra jelentkező családok a magyar történelem, irodalom, képzőművészet, tudomány, népi hagyományok és sport témakörökben tesztelhetik tudásukat az április 3-tól induló vetélkedőn. Ekkora tudják a versenyzők letölteni a játék első fordulójának feladatait, melynek online beküldési határideje április 16. A második forduló feladatai április 29-től lesznek elérhetőek, és május 14-ig lehet azokat teljesíteni. A döntőt májusában szervezik meg.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a kezdeményezésről elmondta, hogy a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete volt az ötletadó 2020-ban. A vetélkedővel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a szülők és gyerekek a 21. század kihívásaira reagálva szakítsanak időt a közös kikapcsolódásra, játékra – mondta. Hozzátette: a feladványok és a kérdések megoldásával a családok minőségi időt tölthetnek együtt. Emellett pedig a vetélkedő lehetőséget teremt arra, hogy összekösse a Kárpát-medence magyar közösségét szellemiségében és értékrendjében.
Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a családok számára izgalmas kutatási terepet és kikapcsolódást jelentett a részvétel. Ennek kapcsán bíznak abban, hogy a játék feladatai, kreatív tevékenységei és értékes, jelentős pénzbeli és üdülési nyereményei a harmadik alkalommal is elnyerik a családok tetszését.

A családok játéka idén is két internetes fordulóból áll. Mind a két fordulót érdemes teljesíteni, mert így tudnak a családok a legtöbb pontot gyűjtve a döntőbe kerülni, ahová a két forduló során legtöbb pontot szerző hat család kap meghívást. Egy Magyarországról, egy Erdélyből, egy Felvidékről, egy Kárpátaljáról, egy Délvidékről és még egy abból a térségből, ahonnan a legtöbb helyes megfejtés érkezik. Ily módon jelképesen egyesülnek az egymástól határokkal elszakított területek.
A családok játékára a Kárpát-medencéből tavaly több mint 750 család regisztrált. A budapesti döntőn két család képviselte Kárpátalját, egy-egy Erdélyt, a Felvidéket, Vajdaságot, valamint az anyaországot. A budapesti döntőben a két-két család alkotta három csapat mérte össze tudását a magyar irodalom, történelem, kultúra, néprajz és ügyességi feladatok terén.
Márton Zsuzsanna elnök arra ösztönöz minden magyar családot, legyen részese ennek a vetélkedőnek, kapcsolódjanak be játékos formában a magyar értékek és kultúra megismerésébe, és regisztráljanak minél többen a (H)azám! cíművetélkedőre a verseny internetes portálján (www.ncsv.hu).

 Fotó: KMCSSZ

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük