Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Van, aki ráér jelentgetni

Bűnügyi feljelentést tettek amiatt, hogy Sepsiszentgyörgyön a helyi rendőrség hangosbemondón, románul és magyarul biztatta a polgárokat, hogy maradjanak otthon. A feljelentő szerint a polgármesternek nem volt jogköre utasítani erre a helyi rendőröket, ugyanis a szükségállapot ideje alatt a helyi rendőrség a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozik.

Antal Árpád sajnálattal vette tudomásul, hogy van, akinek „jut ideje erre”, és azt mondja: többrendbelileg sem tartja korrektnek az eljárást. Amikor a hirdetésre sor került, akkor még nem volt megjelenve a Hivatalos Közlönyben a vonatkozó rendelet, tehát a helyi rendőrség formailag még az önkormányzathoz tartozott – mondja a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

– Másrészt, amit tettek, az járványügyi szempontból igenis helyes volt, amit az is visszaigazol, hogy két nap múlva hasonló módon járt el a csendőrség és a rendőrség is. A magam részéről sajnálatosnak tartom, hogy vannak, akiknek jut arra idejük, hogy egy járvány idején ilyen ügyben feljelentéseket tegyenek – mondta Antal Árpád.

A polgármester szerint „elképzelhető”, hogy a feljelentőnek nem ő a „célpontja”, hanem valaki esetleg a helyi rendőrség parancsnokától szeretne megszabadulni. Antalnak nem sikerült megtudnia, hogy pontosan ki tette a feljelentést, és tulajdonképpen ki ellen irányul. Megkereste ugyan a megyei rendőrfőkapitány-helyettest, de attól azt a választ kapta, hogy „nem áll módjában” folyamatban lévő ügyről tájékoztatást adni.

A helyi rendőrséget a Klaus Iohannis államfő által kiadott elnöki rendelet egyes számú, a közrendészetre vonatkozó melléklete vonja a belügyminisztérium hatáskörébe. A szükségállapotot kihirdető jogszabály március 16-án lépett érvénybe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük