Felhívás!

Megnőtt a lopások száma

Háromszéken egyre feszültebb a közhangulat, a közösségi oldalon szinte napi szinten lehet betörésekről, fosztogatásokról olvasni, a polgárok egymást figyelmeztetik, és sajnos a beírásokból az is hamar kiderült, hogy igencsak csökkent az embereknek a rendőrségbe, csendőrségbe vetett bizalma.

Legutóbb tegnap a sepsiszentgyörgyi Sz. G. számolt be arról, hogy a megyeszékhelyi Sas utcában pénteken éjjelről szombatra virradóra raboltak ki ismeretlen tettesek egy kisüzletet, ahonnan tudomása szerint nagyon sok mindent elvittek.

Baróton egy helyi közismert személy Facebook-oldalán fokozott elővigyázatosságra intette a polgárokat, és arról számolt be, hogy hét elején a baróti Víz utcában, a malomba törtek be ismeretlen tettesek, szerdáról csütörtökre virradóra pedig az édesapja szomszédságában fosztogattak – hámot, nyerget, de egy bárányt is elloptak – a törvénysértők. A férfi arról is tájékoztatott, hogy a rendőrségen jelentették az eseteket, és folyamatban van a kivizsgálásuk. „Valószínű, hogy a kijárási tilalmat kihasználva merítettek bátorságot az elkövetők, ha ez így van, további esetekre is felkészülhet a lakosság” – figyelmeztet, miközben arra biztatta polgártársait, hogy estére mindenképpen zárják be a kapukat. Az intések mellett felkérte az illetékes hatóságokat, hogy vezessenek be gyakoribb járőrözést.

A megyei rendőrségen érdeklődve Radu Stroe szóvivőtől megtudtunk, hogy szombaton reggel 7 óra körül riasztották a rendőrséget, miután péntekről szombatra virradóra ismeretlen tettesek a kerítésen átmászva felfeszítették a sepsiszentgyörgyi Sas utcában lévő egyik kisbolt ajtaját, és jelentős mennyiségű élelmiszert, szeszes italt loptak el. Még aznap sikerült azonosítani a vádlottakat, így egy 15 éves, illetve egy 18 éves fiatalt vettek 24 órás őrizetbe az egyenruhások – részletezte a szóvivő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.