Felhívás!

Változtak az iskolalátogatás szabályai

Változtak az iskolalátogatás szabályai Kovászna megye

Az oktatási és a tanügyminiszter közös rendeletben szabályozta a mai nappal kezdődően az iskolákban alkalmazandó forgatókönyveket – tájékoztat közleményében a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség.

Ennek megfelelően az 1 ezrelék alatti incidenciával rendelkező helységekben az 1-es forgatókönyv alkalmazandó, azaz minden óvodás és iskolás látogathatja a tanintézményt. Az 1-es feletti fertőzésmutatóval rendelkező, de nem karanténba zárt településeken a 2-es forgatókönyvnek megfelelően pedig csak az óvodások, az elemi tagozatosok, a nyolcadikosok és a végzős közép- és szakiskolai, valamint posztliceális osztályok, illetve a speciális oktatásban résztvevők tehetik ezt meg, a többi évfolyam online tanul.

Ennek megfelelően a megyében mától 6099 óvódás, 10.784 elemista, 4435 középiskolás és 271 posztliceális oktatásban résztvevő diák vehet részt a jelenléti oktatásban, vagyis 107 intézményre az 1-es, 196-ra pedig a 2-es forgatókönyv vonatkozik. A megszokott járványügyi védőintézkedések továbbra is alkalmazandók. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.