Felhívás!

Változott a forgalmi rend

Változott a forgalmi rend Kovászna megye

Elég hosszú várakozás után végre megszületett a baróti polgármesteri hivatal azon döntése, hogy egyirányúsítsa a forgalmat a Rózsa utca és az 1918. December 1. utca egy szakaszán, az autóbuszállomástól a Bányász utca sarkáig.

Ez a rendelkezés azért vált szükségessé, mert a parkoló autók miatt szűkké vált az útszakasz. Az egyirányúsítási elképzelés már elég régen felvetődött, csak meg kellett várni, hogy a város modernizálja a Bányász utcát, addig nem akarták ugyanis a Piac utca felől érkező forgalmat erre terelni.

Az erről érkező autósoknak a Bányász utca sarkánál jelzi a tábla, hogy a Rózsa utca felé, egyenesen továbbhajtani tilos, ám úgy tűnik, az nem mindenki számára egyértelmű: kedden például, egy magyarországi rendszámú autó sofőrje sem vette észre azt. Volt, aki úgy vélekedett, hogy egy kötelező jobbra vagy balra hajtani táblát is kellett volna tegyenek ehhez az utcasarokhoz, jól látható helyre. Másrészt ellenkező irányba sincs tábla (a Piac utca felé), ami jelezné, hogy az egyirányú útszakasz véget ért.

A polgármester, Lázár-Kiss Barna András közleménye szerint ugyanakkor a Szabadság téren, a Mária gyógyszertár és a Millennium park közötti szakaszon is tilos lett a megállás és a parkolás. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. április 17., 9:42
    ÉRTÉKELÉS: 1

    a Rendorauto naponta szembe furikazik az egyiranyu forgalommal,rakenyszeritven felre allni ha van ahova a szabalyosan kozlekedoket ! Neki miert szabad? Neki a szabaly nem szabaly?