Felhívás!

Vagy betartják, vagy nem

Vagy betartják, vagy nem Kovászna megye

A munkaügyi miniszter után az egészségügyi miniszterrel is egyeztetett a Sanitas Szakszervezeti Szövetség. Raluca Turcan után Vlad Voiculescu sem maradt adós az ígéretekkel.

A találkozón a miniszter igen „nyitottnak” mutatkozott és – kívülről legalábbis – úgy tűnik, mintha most értesült volna a Sanitas által hónapok óta ismételt problémákról. A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a politikusok a nyilatkozatok szintjén „a mi hőseinknek” nevezik az egészségügyi dolgozókat, közben pedig ott tesznek keresztbe nekik, ahol tudnak.

Vasile Voiculescu megígérte, hogy „keresni fogják” a megoldásokat, hogy az egészségügyi dolgozók mégis megkapják 2021-re a 2017/153-as törvény alapján járó fizetésemelésüket. Felvetésünkre, hogy ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy az egészségügyi dolgozóknak mégsem fagyasztanák be a 2020. decemberi szinten a bérüket, ami vélhetően sértené a többi közpénzből fizetett alkalmazottat, Vasile Neagovici, a Sanitas Kovászna megyei vezetője azt mondta: azt nem nekik kell megoldani.

A miniszter megígérte azt is, hogy megkapják a törvény által szavatolt juttatásukat azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak a hozzátartozói, akik a koronavírus-járvány következtében vesztették életüket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.