Hirdetés
Hirdetés

Vadon a város szívében

Vadon a város szívében Kovászna megye

Cseppet sem barátságos időjárási körülmények közepette, szemerkélő esőben nyitották meg a Trans Natura Természetfotó Klub Vadon világ című fotókiállítását szerdán a megyeszékhelyi Erzsébet parkban.

Az egybegyűlteket Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója köszöntötte. Nyitóbeszédében elmondta, a fotóklub tagjai sikeres évként tekintenek vissza a 2021-es esztendőre, hiszen részt vehettek a Gödöllői Természetfilm Fesztiválon, ahol főkiállítóként voltak jelen, ugyanakkor a Hatvan városában megszervezett Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításon is jelen voltak, illetve a romániai fotóklubok versenyét is megnyerték.

Hirdetés
Hirdetés

A most kiállított alkotásokat, melyek a klub 2022-es válogatását képezik, Magdó István, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének alelnöke méltatta. Mint fogalmazott, a természetfotó talán a legszebb a fotóműfajok közül, ugyanis a fényképész megismételhetetlen pillanatokat rögzít, és ő maga hatalmas kitartással és türelemmel rendelkezik. Hangsúlyozta: egy fotó akkor lesz igazán jó, ha az a valóságot tükrözi vissza, és a természetfotók pont ilyenek, hiszen az állatok nem pózolnak. Záróbeszédében Szebeni Zsuzsa, a Liszt intézet vezetője a világ első két természetfotósának történetét idézte fel.
A kiállítás egy hónapon át tekinthető meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások