Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra van vezetékes víz Sepsiszentgyörgyön

Újra van vezetékes víz Sepsiszentgyörgyön Életmód

Ideiglenes jelleggel felfüggesztik a vízkizárást Sepsiszentgyörgyön – jelentette be Közüzemek Rt. Amennyiben a lakóbizottságok betartják ígéretüket, 60 nap múlva nem kell ilyen drasztikus lépéshez folyamodni.

Kedélyeket borzoló, áldatlan helyzet ért véget Sepsiszentgyörgyön, miután a Sepsiszentgyörgy önkormányzatával hozott közös döntés értelmében – két hét szünet után – a Közüzemek Rt. ma az egész városban újraindította a vízszolgáltatást. Amennyiben a következő 60 nap során (ugyanis a lakótársulások számára ennyi a fizetési határidő)  a keretszerződésbe foglalt összegeket törlesztik, nem lesz szükség kényszerintézkedésre; de ha továbbra sem fizetnek, akkor újabb vízelzárásra kerül sor.

A mai döntést intenzív tárgyalások előzték meg, amelyeket  az önkormányzat, a Közüzemek Rt. és a lakótársulások folytattak annak érdekében, hogy minél hamarabb beszüntessék az 1,5 millió lejes adósság behajtása miatt kialakult kényszerhelyzetet. A lakótársulások többsége időközben megoldást talált az adósságok rendezésére.

Hirdetés
Hirdetés

 „A víz elzárása, bármennyire is kellemetlen, az egyetlen megoldás volt, amely eredményeket szült: a korábban felhalmozott, 1,5 milliós adósság mára 1 millióra csökkent” – magyarázza Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. igazgatója. – „Tisztában vagyunk azzal, hogy ekkora összeget nem lehet egyik pillanatról a másikra eltűntetni, ezért a nagyon nagy összegekkel tartozó lakótársulásokkal egy ütemterv szerint történő rendezésről tárgyaltunk, illetve ahol ezt nem lehetett, ott alternatív megoldásokban gondolkoztunk. Sepsiszentgyörgy önkormányzata jelezte, hogy közvetítő szerepet vállal köztünk és két lakótársulás, a Váradi 13. és a Căminului 27. között.

A vízszolgáltatás felfüggesztése óta az érintett 16 lakótársulásból 5 teljes egészében törlesztette tartozásait, három lakótársulással új keretszerződést kötöttek, két lakótársulással folyamatban van a tárgyalás, kettőnél csak egyes lakásokat zártak ki, illetve egy esetben folyamatban van a lépcsőházi vízhálózat olyan irányú átalakítása, hogy ez lehetségessé váljon; az említett kettővel még tárgyalnak, egy esetben az adósság 1000 lej alatti, amelynek törlesztésére ígéretet kaptak. „Úgy érzem, jó irányba indultunk el, reméljük, nem kell újabb drasztikus lépésre elszánnunk magunkat szeptemberben, és szép lassan a történelmi adósságok is megszűnnek” – adott hangot bizakodásának Kozsokár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. július 6., 21:56
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Akik kifizették azok megbánhatták keményen, hogy azoknak is megy az ingyen víz továbbra is, akik nem fognak fizetni.
  Azt nyilatkozták korábban, hogy ha nem zárják el, a felhalmozódott tartozás miatt a vállalat csődbe megy, ami az egész város vízszolgáltatás megszűnését okozná.
  Elengedik a tartozást, mert tudja mindenki, hogy nem fognak fizetni.
  Várható a drágítás a rendesen fizetőknek, mert a veszteséget valakiknek meg kell fizetnie, hogy legyen víz a városban.

 • User
  Dátum: 2023. július 8., 9:05
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A tartozást soha nem szabad elengedni! Vagy ütemezzék újra vagy dolgoztassák le az ellenértékét! Miért a francért van az, hogy mindenhol Európában a hitvány emberek nem büntethetők? Biológiai fegyverként használják ellenünk!