Hirdetés
Hirdetés

Újra lehet használni

Újra lehet használni Kovászna megye

Az idő vasfoga kikezdte a Bálványosfürdő felett, a Grand Hotel Bálványos alatt néhány száz méterre található Apor lányok feredőjét, vagyis a Timsós-fürdőket, melyet a napokban, Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnökének kezdeményezésére rendbe szedtek a Torjai Ifjúsági Szövetség (TISZ) tagjai.

Jakab István Barna alelnök és Oláh István megyei tanácsos meglátogatták a bálványosi fürdőket, és akkor szembesültek a ténnyel, hogy az Apor lányok feredőjére ráférne egy tatarozás. Ezt követően az elöljáró egyeztetett a források tulajdonosaival, Johann Taierlinggel és testvérével, Péterrel, hogy felújítanák a helyszínt.

Hirdetés
Hirdetés

A gördülékeny munkának köszönhetően, valamint a segítőkész embereknek hála egy nap alatt végeztek a javításokkal. Oláh Istvántól megtudtuk, hogy összesen nyolcan dolgoztak a fürdőknél: Jakab István Barna és édesapja, a két tulajdonos, Taierling Johann és Péter, Bán Levente, Tusa Szabolcs és Bardocz Orsolya TISZ-tagok és jómaga.

– Ez egy felbecsülhetetlen értékű ajándék a mi vidékünknek, de mivel ki van téve a természet viszontagságainak, így folyamatosan felújításra szorul. Úgy gondoltuk, ez a munkálat az egész megyének hasznos, ezen kívül pedig jó csapatépítő program is, megmutathatjuk általa, hogy összefogással minden lehetséges – fejtette ki véleményét Oláh István. Majd hozzátette, több ilyen projekt van még készülőben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 17., 20:31
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A tulajdonos miért nem tette rendbe?A természet ami az emberek tulajdona volt sok sok évvel ezelött és rendbe tudták tartani és használni,most miért valaki tulajdona aki azt sem tudja,hogy mire kell használni ,de a jóérzésü emberek segítsége kel.Úgy lesz mint a Sz.Anna tónál majd fizetünk,hogy használhasuk vagy csak látni engedik!!!