Felhívás!

Újkenyér ünnepén szentelik

Újkenyér ünnepén szentelik Kovászna megye

Újkenyér ünnepén, augusztus 27-én Kató Bélának, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökének jelenlétében szentelik fel a szentgyörgyi, Gyöngyvirág utcai református templomot – tudtuk meg Bancea Gábortól, a közösség lelkipásztorától.

A lelkész ragaszkodik a jeles naphoz, hisz napra pontosan hat esztendeje lesz, hogy egy akkor nagyon merésznek tűnő gondolat „anyagi megfogalmazásaként”, letették a templom alapkövét.
– Hálát adunk Istennek, hogy segített nekünk, hogy megvalósuljon közösségünk álma, hogy gyülekezetünknek saját temploma legyen – mondja Bancea Gábor.

A lelkész nem győzi sorolni a lelkes támogatókat, köztük Magyarország kormányát, a megyei és sepsiszentgyörgyi tanácsot. A hátralévő időben „tennivaló van bőven”. Elkezdődött az illyefalvi közösség által adományozott, 1992-ben ajándékba kapott orgona beszerelése, az ajtók, ablakok behelyezése, de még hátra van a teljes templomi bútorzat elkészítése és beszerelése, és még dolgoznak a villanykábelek elhelyezésén is. A parókiáról most nincs szó – mondja Bancea Gábor azzal, hogy „egy-két dolog még azutánra marad, lényeg, hogy a templomot szenteljük fel, és használni lehessen”. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.