Felhívás!

Újabb utca sötétben

Újabb utca sötétben Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Templom utca modern közvilágítása után a hozzá kapcsolódó, ugyanazon a hálózaton lévő Kőrösi Csoma Sándor utcában is összeomlott a rendszer, sötétben maradtak a lakók.

Mint arról már beszámoltunk, napok óta nincs közvilágítás a megyeszékhelyi Templom utcában, annak ellenére, hogy az infrastruktúra megvan rá, felújított, díszes villanyoszlopok merednek sötéten az éjszakába. Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy polgármestere pár napja kifejtette, hogy még január 26-án észlelte a városgazda a meghibásodást, és azonnal értesítették a karbantartással megbízott céget, ám az eredmény megkésett.

Tegnap újabb felháborodott olvasónk jelezte szerkesztőségünknek, hogy kedd óta a szomszédos Kőrösi Csoma Sándor utcában is „vaksötét állapot állt be”. Újra a városvezetésnél érdeklődtünk, és kiderült, folyamatosan dolgoznak a gond orvoslásán.
– A hibát azonosítottuk, és több rendben javítottuk a hálózatot, a leégett részeket újakra cseréltük. Most működnie kellene a közvilágításnak. A Templom és a Csíki utca sarkán maradt egy régi oszlop, amelyen nagyon zsúfoltak, elavultak a kábelek, ez okozza a gondot: amíg az illetékes szolgáltató, az Electrica nem tünteti el, addig bizonytalan a helyzet – magyarázta Bíró László városgazda.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.