Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb tömbházakat hőszigetelnek

Újabb tömbházakat hőszigetelnek Kovászna megye

A hat erdélyi megyét (Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Szeben, Fehér) átfogó Központi Fejlesztési Régió pályázatai révén juthat 3,5 millió lejes támogatáshoz Sepsiszentgyörgy önkormányzata. A pénzt négy tömbház hőszigetelésére, illetve a munkálatok költségeinek kiegészítésére fordítják.

A Szabadság utcai 7-es számú tömbház A és B lépcsőházához tartozó épülettest hőszigetelésére 704,6 ezer lejt igényeltek, a munkálatok összértéke meghaladja az 1,2 millió lejt. A Kriza János utcai 3-as számú tömbház hőszigetelési munkálatainak finanszírozására 624 ezer lejt kértek, ez valamivel több mint fele az összköltségnek. A Gödri Ferenc utca 5-ös tömbházához tartozó öt lépcsőház épülettestének külső hőszigetelése 4,6 millió lej, ebből a központi régiótól jöhet 553 ezer lej. A Gróf Mikó Imre utca 12-es számú tömbházának (három lépcsőház) hőszigetelési összköltsége 3 millió lej, a fejlesztési régiótól 1,6 millió lejt igényeltek.

A régiónál egy 2014–2020-as kiírású program révén lehetett pályázni. Amint már írtunk róla, a köz­épületek és tömbházlakások hőszigetelési munkálatainak többféle finanszírozási forrása is van, legutóbb a 2022. december 19-i kormányrendeletben lehetett olvasni rendkívül kedvezményes pályázatokról, e szerint az Európai Unió, illetve Európai Bizottság 90 százalékos arányban finanszírozhatja a hőszigetelési költségeket! 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük