Felhívás!

Újabb oltóközpont nyílik Kovásznán

Újabb oltóközpont nyílik Kovásznán Kovászna megye

Egy újabb koronavírus elleni oltóközpont kezdi meg működését péntektől Kovásznán, a városi művelődési házban. Az új helyszínen egyelőre az AstraZeneca vakcináját fogják beadni az arra jogosultaknak – közölték a központ irányítói.


Kovásznán az oltási kampány második szakaszának indulásakor a dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórházban rendeztek be oltóközpontot, péntektől ez egészül ki az új helyszínnel, amelyet a művelődési ház előcsarnokában rendeztek be.

Gyerő József polgármester a Covasnamediának elmondta, nagyon készültek az új központ működésbe helyezésére, rendelkezésre állnak a szükséges eszközök és egészségügyi felszerelések.

Bár a megyében az AstraZeneca vakcina iránti érdeklődés alacsonyabb, mint a Pfizer és a Moderna oltóanyagának esetében, Thiesz János, az új központ koordinátora elmondta, az emberek szeretnék immunizálni magukat az előbbi oltással. Elmondása szerint a központban napi hatvan, 18 és 55 év közötti személyt tudnak majd beoltani. Hozzátette: az új központ már megjelent a regisztráció lehetővé tevő online platformon, a pénteki napra már el is fogytak a helyek.

A művelődési házban berendezett oltóközpont naponta 8 és 20 óra között tart majd nyitva.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.