Hirdetés
Hirdetés

Újabb nyertes pályázatokkal büszkélkedhet Kovászna

Újabb nyertes pályázatokkal büszkélkedhet Kovászna Kovászna megye

Kovászna város ismét profitál a fejlesztési minisztérium által még tavaly útjára indított Országos helyreállítási terv (PNRR) pályázati kiírásából: több mint 14,2 millió lej értékben kaptak támogatást középületek energiahatékonyságának javítására.

Gyerő József polgármester arról számolt be, hogy a városháza épületének hőszigetelésére, vagyis energetikai hatékonyságának növelésére, beleértve a nemrég a nemrég visszavásárolt épületrészt is, 2 690 936 lej összegű támogatást nyertek, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum épületegyüttesének felújítására 9.949.014,96 lejt, valamint az Avram Iancu-iskola régi épületének modernizálásra 1 639 306 lejt hagyott jóvá a szaktárca.

Hirdetés
Hirdetés

A kivitelezési idő mindhárom beruházás esetében, a szerződéskötéstől számított 40 hónap. A beruházásokat teljes mértékben a minisztérium finanszírozza.

„A munka java csak ezután kezdődik. Tudjuk, hogy mindenik esetben hosszú és tekervényes az út, amit be kell járnunk a célig, de munkatársaimmal, helyi tanácsosokkal tesszük a dolgunkat, és bízunk benne, hogy az eredmények nem maradnak el” – fogalmazott az elöljáró.

Fotó: Kőrösi Csoma Sándor Líceum / Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük