Felhívás!

Újabb gombos jelzőlámpa a városban

Újabb gombos jelzőlámpa a városban Kovászna megye

Tegnapi rendkívüli tanácsülésén arról döntött a sepsiszentgyörgyi helyi tanács testülete, hogy gombos jelzőlámpát szerelnek fel a Szabadság utcán, az Amigo üzletnél (a parkkal szemben) levő átjárónál.

Az indoklás szerint ez azért szükséges, mert a gyalogosok szinte folyamatosan használják az átkelőt, így akadályozzák az autók haladását, amelyek különösen csúcsidőkben hosszú sorokban torlódnak fel (és ez így is van). A gombos jelzőlámpa felszerelésének az is várható előnye lenne, hogy nő a gyalogosok biztonsága, és csökken a légköri szennyezettség, a kipufogógázok mennyisége a levegőben.
Bíró László, a polgármesteri hivatal osztályvezetője szerint szeptemberre, iskolakezdésre már a helyén lesz az új jelzőlámpa, amely beszerzésének és felszerelésének értéke a határozattervezet szerint 219.113 lej.

Az ülés napirendjén szerepelt ugyanakkor az Irinyi János utca modernizálásáról szóló műszaki dokumentáció jóváhagyása is. A 181 méter hosszú utca jelenleg törtkővel van borítva, a gyalogosok közlekedése nem megoldott (nincs járda), de a házak megközelítési lehetőségei sem megfelelőek, egyszóval megért a felújításra. A munkálat 1.787.877 lejébe kerül a városnak, kivitelezésére öt hónap van előirányozva. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 12., 9:10
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nem az ilyen helyre kell a gombos jelzolampa, hanem olyanra, ahol ritkabban megy gyalogos es egyszeruen nem all meg az autodomping. Itt amugy is eleg elozekenyek az autosok, ezentul nagy dugok lesznek, mert folyamatosan nyomkodva lesz.