Felhívás!

Szentléleken a Salvatore

Elsősegély-oktatást tart a Salvatore Egyesület, ezúttal Kézdiszentléleken. Az eseménynek a közösségi ház ad otthont július 20-án, szerdán, 19 órai kezdettel. Szívesen látnak minden érdeklődőt, akit érdekelnek az elsősegélynyújtás alapjai.

A Salvatore Egyesület szinte minden nap ellátogat valamely településre, ahová abból a célból hívják meg, hogy megtanítsák a jelenlévőket az elsősegélynyújtás alapjaira. Ezúttal Kanabé Erzsébet, a kézdiszentléleki nyugdíjasklub vezetője vette fel a kapcsolatot Buna Hunorral, az egyesület elnökével.

− Már nagyon rég szervezzük Hunorral, hogy egyszer eljön, és elsősegély- oktatásban részesíti a nyugdíjasokat. Azonban az időponttal mindig bajban voltunk. Nekünk havonta egyszer van találkozónk, azok a napok pedig nem voltak jók az egyesület elnökének, hiszen ők is több fronton dolgoznak nap mint nap. Most viszont úgy döntöttem, nem várok tovább arra, hogy a klubunk havi találkozójának dátuma megfelelő legyen, így kitűztünk egy másik időpontot. Éppen ezért ki is tágítottuk a kört, várunk szeretettel mindenkit, kortól függetlenül. Felkértem a helyi nőszervezetet, hogy segítsenek a szervezésben, az esemény hírének továbbításában – részletezte Kanabé Erzsébet.

A helyi nyugdíjasklub vezetője egyébként mindig törekszik arra, hogy habár a szórakozás, a névnaposok köszöntése sosem mellékes a találkozókon, legyen valami plusz, valami informatív vagy akár kulturális megmozdulás is, ami valahogyan segíti az időseket. A júliusi összeülésen például a különböző biztosításokról hallhatnak majd, amelyek a nyugdíjasokat érintik.
− Habár tudom, hogy így kevesebben jönnek el a klubból, mégis szeretném, ha jó néhányan összegyűlnénk, emellett pedig eljönnének középkorú és fiatal érdeklődők is – hangsúlyozta. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.