Felhívás!

Újabb bocsot gázolt el egy autó

Újabb bocsot gázolt el egy autó Kovászna megye

Órákig az út szélén hányódott egy medvebocs teteme, amelyet Oltszemen gázolt el egy gépkocsi. Az intézmények között vita alakult ki, hogy kinek lenne a feladata az állat maradványait elszállítani.  

A tetem az 578-as európai úton (DN 12) volt, ám az országos útügy szerint a feladat az illetékes önkormányzatra, ez esetben Bodokra hárul. A bodoki polgármester ezzel szemben azt mondja: az útügy arra is jussot formál, ami tíz méterekre van az úttól, akkor legyen kedves elszállíttatni a tetemet.

– Több mint 200 eurót követelnek egy oltszemi vállalkozótól azért, mert ő a 12-es országútról tér le a tanács tulajdonában lévő udvarra, amelyben helyet bérelt a cégének. A vállalkozó kifizette az összes létező autójára a kategóriának megfelelő útadót. Most már a tanács udvara is az övék? Vagy ha övék az is, ami az úton, a sáncban, az út mellett van, akkor övék a bocs is, vigyék el, ha tetszik – mondja Fodor István.

Bodokon néhány hét alatt a harmadik medvebocs pusztul el.  A tetemet – jó pénzért – el kell hamvasztani.

A sepsibodoki polgármesternek amúgy is „osztani valója van” az útüggyel. Azt mondja, mindenért pénzt kérnek, de az út alatti átfolyók „mind el vannak dugulva”, s mikor egy rendesebb eső van, a víz befolyik az emberek portájára.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 1., 6:27
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ebben az orszagban 2 kilometerenkent latni elgazolt kutyakat,macskakat,rokakat. SENKI NEM TAKARITJA EL ! Ugy latszik azert meg a medveket nem merik ott hagyni az utszelen. Vita alakult ki? ez volt az elso elutott allat? :))

 • User
  Dátum: 2019. november 1., 8:17
  ÉRTÉKELÉS: -4

  A halottat a hozzátartozók szokták eltemetni, tehát csak jöjjenek a medvék és tegyenek végtiszteletett az elhunyt bocsnál és ne az emberek jószágait irtsák.

  • User
   Dátum: 2019. november 3., 13:40
   ÉRTÉKELÉS: 5

   A mevének nincs esze ,hogy kinek a jószága!Mert ha lenne iskolakötelezett lenne,de biztos ilyen hülyeséget nem írna be…ilyen alapon minden állatra érvényes…a róka ne látogassa a baromfi ólat ,az egér a kamrát ,a zsizsik a fuszulykát,a vaddisznó a kukoricát ,az nyúl a káposztát stb.Minden állat iratkozzon fel fix menüre valelyik vendéglőbe?