Felhívás!

Újabb abszurd támadás

Kovászna Megye Tanácsa diszkriminálja a háromszéki románokat, mert Facebook-oldalán kizárólag magyar nyelvű bejegyzések vannak, amelyet nem értenek azok, kik nem beszélik a nyelvet – ezen az alapon hívta perbe Dan Tanasă, a Méltósággal Európában Polgári Egyesület (ADEC) vezetője az intézményt Tamás Sándor tanácselnök személyén keresztül.

Az „ügyeletes feljelentő” ezúttal „mindössze” három dolgot hagyott figyelmen kívül. Először is azt, hogy a megyei tanácsnak nincs Facebook-oldala. A szociális hálón erre a keresésre megjelenő oldal azért jön elő, mert azt helyszínként többen bejelölték, ám ez a fejlécen kiemelten látszik. „Nem hivatalos oldal.

Ez a nem hivatalos oldal azért jött létre, mert a Facebookon az emberek érdeklődést mutattak ezzel a hellyel vagy vállalkozással kapcsolatban. Nem a Kovászna Megye Tanácsa támogatásával vagy ahhoz kapcsolódóan jött létre” – olvashatja, akit érdekel, de Tanasăt a tények nem zavarják. Másodszor: ha a megyei tanács hivatalos oldala lenne, akkor is lehetne akármilyen nyelvű, mert a romániai jogszabályok (egyelőre) nem szabályozzák a közösségi médiát. Harmadszor: amire tehát ő panaszt emel, az Tamás Sándor személyes oldala, amelyen olyan nyelven kommunikál, amilyenen akar (nem egyszer egyébként román tartalmak is vannak feltöltve).

Nem csoda hát, hogy az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) egyhangú szavazattal elutasította a feljelentést. – Itt egyértelműen arról van szó, hogy a ki tudja milyen pénzen fenntartott hivatásos feljelentő arra törekszik, hogy elbátortalanítsa a romániai magyarokat az anyanyelvük szabad használatától – vélekedett az ügy kapcsán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A CNCD döntése ellen a bíróságon lehet fellebbezni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. december 16., 9:46
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Sokan akarják megváltooztatni az ország nevét…tudjuk miért…mert ugye ha 2r van…na jó…akkor legyen Abszurdisztan a neve,danitani pedig az első saját magát kinevezező elnöke.

 • User
  Dátum: 2020. január 28., 22:19
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Erdély András részére

  Tisztelt Uram!

  A fent vázolt technikai nehézséggel megegyező akadályba, biztonsági résbe ütközött a hivatalos honlapunk:

  „Nem hivatalos oldal.

  Ez a nem hivatalos oldal azért jött létre, mert a Facebookon az emberek érdeklődést mutattak ezzel a hellyel vagy vállalkozással kapcsolatban. Nem a Kovászna Megye Tanácsa támogatásával vagy ahhoz kapcsolódóan jött létre”

  Tettek kísérletet az árnyék-oldal megszüntetésére? Hallottak valamilyen műszaki megoldásról, vagy szakemberről, aki elmélyült a kérdésben.

  Válaszát hálásan köszönöm, üdvözlettel:

  Eltér Balázs

  (Az olvasó közösséget is kérem, ha van jótanácsuk, osszák meg, nagy károkat lehetne megelőzni!)