Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új rohammentő szépíti a katasztrófavédelem járműparkjának átlagéletkorát

Új rohammentő szépíti a katasztrófavédelem járműparkjának átlagéletkorát Kovászna megye

A megyei tanácsnak és a HS Timber Production (volt Schweighofer) cégnek köszönhetően új rohammentővel gazdagodott a Kovászna megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A legkorszerűbb felszereléssel ellátott jármű ünnepélyes átvétele pénteken délben történt meg Sepsiszentgyörgy főterén.

Hirdetés
Hirdetés

Az átvételen megjelent Tamás Sándor, Kovászna megye önkormányzatának elnöke, Adrian Radu, a HS Timber Production – a rétyi fafeldolgozó nagyvállalat – műszaki igazgatója, valamint Adrian Simtea ezredes, a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnoka. Mint ez alkalommal elhangzott, utóbbi volt a rohammentő beszerzésének kezdeményezője, ő fordult kérésével a megyei tanácshoz.

Fotó: Tuchiluș Alex

A parancsnok a helyszínen elmondta, a megyében öt telephelyről (Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Barótról, Bodzafordulóról és Bereckről) tudnak beavatkozni szükség esetén, összesen tíz járművel, ezek együttes életkora azonban meghaladja a 85 évet, csak tavaly 85 ezer kilométert tettek meg az összesen 3700 kiszállásuk során. Az új járművel vélhetően hamarabb tudnak majd közbelépni szükség esetén, fejezte ki elégedettségét.

Kaptak persze a kormánytól és a belügyminisztériumtól is járműveket – árulta el – még 2018-19-ben négy mentőautó került a megyei katasztrófavédelemhez, de az Országos Helyreállítási Pogram (PNRR) keretéből is megpályáztak hat darab, egyenként 500 ezer euró értékű, vízzel és habbal oltó esetkocsit. Szintén a megyei tanáccsal közösen akarnak Kézdivásárhelyen is egy négy férőhelyes új garázst építeni a tűzoltó- és mentőautóknak, vázolta további terveiket Simtea ezredes.

Fotó: Tuchiluș Alex

A tanácselnök kiemelte, a köz- és magánszféra példás együttműködésének köszönhető az új rohammentő, amelynek beszerzéséhez a megyei önkormányzat és a fafeldolgozó egyaránt 80 ezer euróval járult hozzá. A rétyi nagyvállalat korábban is jelentősen hozzájárult a kézdi, illetve a megyei kórház fejlesztéséhez, a világjárvány idején pedig nekik köszönhetően került egy PCR-laboratórium a megyébe, sorolta a cég érdemeit Tamás Sándor, míg Adrian Radu a maga során arról beszélt, a rétyi cégnek mindig szívügye volt az egészségügy és a sport.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2024. február 24., 15:06
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Ha bajusz nem lett volna ott akkor megse tortent volna.Kampanyfogas az egesz.Letarolt erdok maradnak nekunk csak es egy par mento hogy legyen a betegeinket ami hordoza.Tamas Sandor & Company azon kellett volna dolgozon hogy ez a conszern ne keruljon soha a megyenkbe.A Kovasznai butorgyarra a lakat rateve es meg sok masikra a megyebe mert nem voltak versenykepesek holott minosegi munkat es butrot allitotak elo – a retyi uzem az versenykepes mert 15 ev mulva nem marad erdonk – se levegonk.
  Az RMDSZ megalakulasanak es kormanyon levesenek a magvalositasai egyenlo a nagy 0 (nulla val).
  Tamas Sandor ur a megyei korhazban miert kuldik el a betegek hozatartozoit pelenkaert, esetenkent gyogyszerert? Errol is kellene egy kicsitt beszelni….

  • User
   Dátum: 2024. február 26., 12:57
   ÉRTÉKELÉS: 8

   Nem csak a megyei korhazban kuldik el a betegek hozzatartozoit pelenkaert hanem mindenutt pedig egy eleten at fizettem a betegseg biztositast es most meg csak egy ingyenes vervetelre sem futja !