Hirdetés
Hirdetés

Új lendület a beruházásoknak

Új lendület a beruházásoknak Kovászna megye

Költségvetés-kiigazításról, hitelfelvételről, gyermekvédelmi és szociális cselekvési terv elfogadásáról döntött többek között Kovászna Megye Tanácsa csütörtöki ülésén, amelyet személyes jelenléttel tartottak a megyei önkormányzat székhelyén.

Hirdetés
Hirdetés

A szaktárcán keresztül 551 ezer lejt biztosítunk a megyei gyermekvédelmi és szociális igazgatóságunknak, a fogyatékkal élő személyeknek járó juttatás fedezésére, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház költségvetését 1 millió 220 ezer lejjel növeljük, a megyei költségvetésbe foglaltuk a megyei kórház oxigénszint-érzékelő riasztórendszerének tervezését és telepítését célzó uniós pályázat 335 ezer lejes összegét is – ismertette Tamás Sándor megyetanácselnök.

Elfogadták a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság idei cselekvési tervét, amelyben leszögezik, hogy 2022-ben Bodzafordulón fogyatékkal élő gyermekek számára egy új fejlesztőközpontot építenek, Kézdivásárhelyen védett otthont alakítanak ki fogyatékkal élő felnőttek számára, ugyanakkor Sepsiszentgyörgyön átveszik a szülők és gyermekek számára tanácsadást és támogatást nyújtó központot. 

(KMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások