Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új elnök a zabolai RMDSZ élén

Új elnök a zabolai RMDSZ élén Kovászna megye

Megkezdi elnöki munkáját Szigyártó János-Nimród az RMDSZ Zabola Községi Szervezetének élén, akinek a szeptember 28-án megtartott tisztújító közgyűlésen jelenlévők szavaztak bizalmat. A község alpolgármestere a következő négy évben az újonnan megszavazott választmánnyal folytatja a közösségépítő munkát.

„Eredményt csak úgy lehet elérni, ha azt alapos munka előzi meg. A siker másik alappillére az ütemezett, hosszú távú tervezés, amelyek mentén végigvisszük az elképzeléseinket. Ez igaz az infrastrukturális fejlesztésekre, de igaz a közösségszervezés és a politikai kérdések esetében is” – hangsúlyozta Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, aki az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának fontosságáról is beszélt.


Nekünk, erdélyi magyaroknak nincs utánpótlásunk a kormányban, ami nagyon nagy hátrányt jelent a mindennapokra nézve. Akkor lesz lehetőségünk fejlesztésekkel, az identitásunkhoz kapcsolódó ügyekkel foglalkozni, ha jól megszervezzük közösségünket” – fogalmazott Tamás Sándor. 

Hirdetés
Hirdetés

Fejér Levente, Zabola község polgármestere felszólalásában az elmúlt időszak közigazgatási munkálatairól számolt be, amelyeket helyi költségvetésből, valamint megyei és uniós pályázatokból sikerült megvalósítaniuk.

„Hiszem és látom, hogy Zabolán jó csapat van kialakulóban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a mai tisztújításra több mint 150-en jöttek el. Fejér Levente polgármester és Szigyártó Nimród alpolgármester vezetésével a község jó kezekben van, hiszen érzik és értik a helyi közösség igényeit. Kitartást és eredményes munkát kívánok a megválasztott elnöknek és csapatának, a továbbiakban is partnerségemről biztosítom őket” – fogalmazott a közgyűlésen résztvevő Fejér László Ödön szenátor.

 

Szigyártó János-Nimród, az RMDSZ Zabola Községi Szervezet megválasztott elnöke, megköszönve a bizalmat elmondta: ,,A jövőre nézve is csapatban gondolkodom, szeretnék egy szoros együttműködést és összhangot teremteni nemcsak az egyházakkal és civil szervezetekkel, hanem a fiatalokkal is. Remélem ugyanakkor, hogy a többi településhez hasonlóan Zabolán is megalakul az RMDSZ helyi nőszervezete. Arra biztatom a közösségünk nő tagjait, hogy fogjanak össze, támogatásomról biztosítom őket.”

Az eseményen kiemelkedő közéleti tevékenységükért és a közösségért végzett önzetlen munkájukért díszoklevelet adtak át Sidó Albert nyugalmazott iskolaigazgatónak, Réthi József és Tusa János nyugalmazott pedagógusoknak, illetve Szász Magdolnának, aki egyházi és kulturális tevékenysége által összetartotta a szörcsei közösséget. A közgyűlésen elfogadták a helyi szervezet alapszabályzatát, megválasztották az egyeztető tanács, valamint a fegyelmi és etikai bizottság tagjait.   

(Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet sajtóirodája)

Fotók: Kocsis B. János

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. szeptember 29., 21:27
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ujabb kivegzes az rmdsz-ben, Fejer Zsolt korabbi lekoszono elnok nincs a gyulesen, kozben lemondott a megyei tanacsosi tisztsegerol? Mi lett veled Zsolt, tul gyorsan bologattal es megunta Tamas Sanyi?